11:30, 22 Mai 2018
, PRO TV

Ilan Sor: "Sunt sigur ca vom lupta pentru anularea alegerilor din Chisinau. Nu exclud ca vom organiza proteste" - VIDEO


Partidul Sor nu recunoaste alegerile de duminica. Liderul formatiunii, Ilan Sor a anuntat ca va scoate oamenii la protest ca sa boicoteze rezultatul. Singurele alegeri corecte, spune Sor, au fost la Jora de mijloc acolo unde candidatul sau a castigat. Asta desi observatorii Promo-Lex au identificat un sir de nereguli acolo.


 

Ilan Shor spune ca partidul sau nu recunoaste alegerile din capitala, in special din motiv ca Reghina Apostolova, candidatul partidului sau a fost exclusa din cursa. Pentru a-si exprima nemultumirea, Sor spune ca va organiza proteste.

 

Ilan SOR, LIDER PARTIDUL POLITIC SOR: "Noi consideram ca in Chisinau nici nu au avut loc alegeri. In Balti am reusit sa acumulam un numar destul de mare de sustinatori. Iata in comuna Jora de Mijloc au fost, intr-adevar, alegeri.

 

Ei si-au ales primarul, deoarece ei vor o noua viata in comuna lor si ei vor primi acest. Vom face tot ce e mai bine pentru localitatea Jora de Mijloc. Sunt bucuros ca inca o localitate din tara va avea conditii mai bune de trai.

 

Jora de Mijloc va fi un exemplu pentru alte localitati din tara. In Chisinau, cateva partide au decis sa se joace si sa demonstreze de ce sunt in stare. Oamenii spun ca li s-a furat speranta.

 

Nu exclud ca vom iesi la proteste. Dar inca e devreme sa vorbim despre asa ceva. Sunt sigur ca vom lupta pentru anularea acestor alegeri."

 

 Pe de alta parte, observatorii Promo-LEX au depistat un sir de nereguli la Jora de Mijloc acolo unde candidatul SOR, Marina Tauber a castigat alegerile din primul tur. Printre acestea, cheltueli peste limita admisa, aducerea organizata a alegatorilor la sectiile de vot, dar si faptul ca persoane neautorizate au intrat in biroul electoral. Ilan Shor spune ca partidul sau nu se face vinovat de nimic.

 

Ilan SOR, PRESEDINTE PARTIDUL SOR: “Noi nu am ridicat plafonul de cheltueli, asta e o prostie, gradinita, vorbe. La alegeri, echipa noastra de juristi a fixat multe incalcari. Noi vom demostra ca incalcari din partea noastra nu au fost.”

 

 Candidatul Partidului Shor, Reghina Apostolova care a fost exclusa din cursa electorala pentru primaria capitalei va ramane in continuare in activitatea de viceprimar al orasului Orhei, spune liderul Partidului.

 

Ilan Sor a fost condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare in dosarul Bancii de Economii. Numele acestuia, la fel ca si numele vicepresedintelui partidului sau, Marina Tauber figureaza in raportul companiei Kroll care a investigat furtul miliardului. 

Alte ştiri despre: