22:08, 1 Martie 2018
, PRO TV

Igor Munteanu: "Vlad Plahotniuc a ajuns acolo unde nici macar Vladimir Voronin nu a ajuns. CEC-ul a inceput sa joace dupa regulile policitienilor"


"Vlad Plahotniuc a ajuns acolo unde nici macar Vladimir Voronin nu a ajuns. CEC-ul a inceput sa joace dupa regulile policitienilor." Asta a declarat directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu, astazi, in cadrul emisiunii InPROfunzime.


 

Igor MUNTEANU, DIRECTOR IDIS VIITORUL: "Probabilitatea de modificare a sistemului electoral mixt este extrem de mica. CEC a devenit extrem de politizat si a inceput sa joace dupa regulile policitienilor.

 

[...]

 

Vlad Plahotniuc a ajuns acolo unde nici macar Vladimir Voronin nu a ajuns. Sistemul politic in RM functioneaza ca o anomalia. Justitia nu functioneaza ca sa-i apere pe cei care au nevoie, guvernul se duce la sediul unui partid si raporteaza, in loc ca sa fie invers.

 

Cat de destept nu ar fi acel om, dar o tara nu se conduce ca o fabrica. Cine nu intelege asta va face orice. Nu exista o alta cale decat sa castige alegerile, sa-l aduca sub controlul cetatenilor."

 

Liderul PD inca nu a reactionat. 

 

Cat despre vizita premierului roman la Chisinau, Viorica Dancila, directorul IDIS Viitorul a spus ca:

 

"Anul 2018 va fi simbolic si important. Statul roman inca nu are o idee foarte clara ce sa faca cu RM. Statul roman nu este prezent in RM, nu a devenim un jucator suficient de influent. Statul de drept schiopata in RM. Cea mai buna solutie ar fi recuperarea democratica a RM."

 

Igor Munteanu a comentat si mesajul postat recent de catre Igor Dodon, despre faptul ca liberalismul, toleranta si egalitatea de gen sunt invataturi false. 

 

"In ce secol se gaseste acest personal, presedinte? La tara uneori se zice "vorbeste gura fara dansul". Reprezentantul unei institutii trebuie sa fie un etalon, un exemplu pentru societate. Biserica este doar una dintre institutiile care creeaza atmosfera intr-o societate.

 

Acest consiliu este consultaiv, nu ia decizii care sa aiba un impact major in societate. Respectiv, discutiile despre ce face Dodon sunt discutii false, iata daca va obtine toata puterea, el va arata, de fapt, unde sta puterea adevarata. Asemenea esecuri, alegerea unui astfel de presedinte, sunt defectiuni ale sistemului politico-administrativ. "

Alte ştiri despre: