21:43, 1 Martie 2018
, PRO TV

Igor Munteanu, despre declaratia CEC, privind alegerile din Chisinau si Balti: "Nu sunt bani in buger, dar bani pentru referendumul socialistilor s-au gasit. Decizia lui Chirtoaca a stricat multe socoteli"


"Nu sunt bani in buger, dar bani pentru referendumul socialistilor s-au gasit. Decizia lui Chirtoaca a stricat multe socoteli". Asta a declarat directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu, despre faptul ca CEC a spus ca in bugetul de stat nu au fost planificati bani pentru alegerile locale din Chisinau si Balti.


 

Igor MUNTEANU, DIRECTORUL IDIS VIITORUL: "Nu sunt bani in buger, dar bani pentru referendumul socialistilor s-au gasit. Acest lucru va insemna un anumit diagnostic. CEC-ul nu trebuie sa intre in binevointa fortelor politice.

 

Trebuie sa se gaseasca solutii de organizare. CEC trebuie sa dea un raspuns in termen de 30 de zile din data in care este anuntata ca functia primarului este vacanta. Daca lucrurile sunt clare, CEC-ul trebuie sa pregateasca data din care incepe campania electorala. Nefiind un organism cu suficienta autonomie, incearca sa stabileasca de unde bate vantul.

 

Decizia lui Chirtoaca a stricat multe socoteli. Unele partide nu sunt pregatite de aceasta cursa. Probabil ca se pregateau ca PD-ul sa detina monopolul asupra primariei, neavand instrumentul de legitimitate. PD este suficient de vast ca sa aiba suficienti candidati.

 

Partidele intotdeauna ar tebui sa fie pregatite. Eu cred ca vor fi alegeri in ambele municipii. Din punctul meu de vedere va castiga acela care va avea o poveste mai frumoasa. Cetatenii se vor interesa de lucrurile care lipsesc. PD este obligat sa participe cu candidatii sai."

 

In bugetul de stat nu au fost planificati bani pentru alegerile locale din Chisinau si Balti, asa CEC-ul anunta ca va calcula cat ne vor costa scrutinele anticipate si va veni ulterior cu precizari. Pe 20 mai in 5 localitati vor fi organizate alegeri locale noi.

 

Dat in cautare internationala, primarul Balti, Renato Usatii si-a anuntat demisia pe 12 februarie. Ulterior, a demisionat si edilul capitalei Dorin Chitoaca.

Alte ştiri despre: