22:02, 19 Octombrie 2017
, PRO TV

Igor Munteanu: "Daca cineva asteapta lucruri magice din partea Kroll-ului, nu se vor intampla. Vointa politica de a investiga cazul este la pamant"


Igor Munteanu, directorul IDIS Viitorul, a declarat la emisiunea InPROfunzime ca vointa politica de a investiga furtul miliardului este una foarte mica.

Igor Munteanu, director IDIS Viitorul: "Cum au fost vandute activele din bancile cu probleme? Nu exista nici o monitorizare paralela care sa constate ca aceste active au fost vandute la preturi convinabile.

 

Aceasta drama uriasa, care a cazut peste sistemul financiar are implicatii foarte grave asupra miscarii economice. Acest lucru inhiba creditarea. Din 2014 creditarea a inceput sa cada dramatic. Activitatea economica a afacerilor din Moldova este aproape paralizata.

 

Mai exista o problema si asta este legata de faptul ca in acest moment sunt si alte 3 banci sub supravegherea Bancii Nationale. Acolo se intampla niste miscari ciudate fara ca sa fie o explicatie clara de ce se intampla acest lucru.

 

Kroll-ul va investiga unde au ajuns banii, dar nu vor recupera acesti bani. Daca cineva asteapta lucruri magice din partea Kroll-ului - nu se vor intampla. Vointa politica de a investiga cazul este la pamant."

 

Trei banci din Republica Moldova: Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank au ajuns in stare de faliment la sfarsitul anului 2014 si a fost constatata disparitia unui miliard SUA din acestea.

Alte ştiri despre: