21:36, 19 Octombrie 2017
, PRO TV

Veaceslav Negruta: "Frauda secolului nu are finalitate. Aceste milioane sunt acumulate la buget din impozite si taxe. Cand s-a spus ca nimeni nu va plati din buzunar a fost un fals"


Veaceslav Negruta, fost ministru al Finantelor, a spus la emisiunea InPROfunzime ca populatia a inceput sa restituie miliardul furat prin achitarea impozitelor si taxelor, iar cand s-a spus ca nimeni nu va plati din buzunar a fost un fals.


 

Veaceslav Negruta, fost ministru al Finantelor: "Nu cred ca acest subiect a disparut, chiar si pentru alti 24 de ani va fi actual. Daca aceste miliarde nu sunt intoarse, suntem sortiti sa avem acest subiect in agendele noastre.

 

Subiectul nu a disparut doar ca s-a transferat in nota de placa. Prima plata a fost transferata deja la inceputul lunii octombrie. Aceste milioane sunt acumulate la buget din impozite si taxe, cand s-a spus ca nimeni nu va plati din buzunar a fost un fals.

 

De la aceste 3 banci s-a incasat prin procedura de insolvabilitate 270 de milioane. Elementele de risc nu au fost eliminate. Noua legislatie cu privire la sistemul bancar nu este aplicata.

 

Aceasta frauda a secolului nu are finalitate, asa precum nu are nici un inceput. Se vede o sincronizare dintre deciziile politice si plasarile de fonduri dintr-o anumita banca, in alta banca. "

 

Trei banci din Republica Moldova: Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank au ajuns in stare de faliment la sfarsitul anului 2014 si a fost constatata disparitia unui miliard SUA din acestea.

Alte ştiri despre: