20:05, 2 Decembrie 2017
, PRO TV

Igor Dodon si-a lansat cel de-al doilea episod al fimului Istoria Moldovei, la o sarbatoare pe care doar el o marcheaza - proclamarea Republici democratice moldovenesti. Filmul integral - VIDEO


Igor Dodon si-a lansat cel de-al doilea episod al fimului Istoria Moldovei, la o sarbatoare pe care doar el o marcheaza - proclamarea Republici democratice moldovenesti. Astazi, la o adunare festiva de la Palatul Republicii el a spus ca va cerea ca aceasta sa devina sarbatoare natioanala si sa fie marcat in fiecare an pe 2 decembrie.


 

Igor Dodon a invitat astazi la Palatul Republicii cateva sute de oameni, in mare parte socialisti si sustinatori de ai sai. Motivul?  

 

Igor DODON, PRESEDINTLE RM: “La sedinta din 2 decembrie Sfatul Tarii proclama creearea Statului Republica Democrata Moldoveneasca, este exact ceeaa ce sarbatorim noi astazi impreuna cu DVS.” 

 

Si pentru ca sarbatoarea sa fie ca la carte, orchestra prezindentiala a interpretat imnul tarii, iar de cateva ori a fost onorat drapelul.

 

Apoi a fost prezentata si o colectia steaguri.   

 

Apoi au discutat despre cum se numeste limba pe care o vorbim.

 

Victor PUSCAS, EX PRESESEDINTE CURTEI COSTITUTIONALE: “Statul format are  populatie majoriatate moldovineasca, este asezat pe teritoriu moldovenesc si foloseste limba moldoveneasca.”

 

Dupa mai multe discursuri, a fost prezentat si cel de-al doilea episod al filmului Istoria Moldovei, al lui Igor Dodon.  

 

Si in acest episod apare un povestitor, actori care joaca rolul oamenilor de atunci, dar si arheologi si istorici atat din Romania, Rusia, cat si din Republica Moldova 

 

Desi spune ca primul episod a fost criticat, Igor Dodon se arata mandru de rezultat.

 

Igor DODON, PRESEDINTE: “A fost masiv si discutat, si a apreciat si criticat, dar important ca s-a facut un un pas, in premiera in Moldova a fost filmat un astfel de film.”

 

Scenaristul filmului ne-a spus ca filmarile, care au loc in mai multe tari, au inceput in luna februarie si continua.  

 

Elena PAHOMOVA, SCENARIS: “Au fost in Turcia, in Romania, desigur Ucraina, Rusia  si Bulgaria. Vrem ca toti sa inteleaga ca radacinele moldovenesti sunt mai largi decat ne putem imagina.”

 

Igor Dodon a evitat sa spuna si de aceasta data cat l-a costat proiectul.

 

Filmul integral:

Alte ştiri despre: