20:02, 3 Iulie 2018
, PRO TV

Igor Dodon, despre anularea alegerilor locale de la Chisinau: "Nastase trebuia exclus din primul tur. Nastase si Maia sunt bucurosi ca nu au castigat Primaria, pentru ca acum nu au griji ce sa faca...si cu ploile"


"Eu cred ca Nastase si Maia sunt bucurosi ca nu au castigat primaria, pentru ca acum nu au griji ce trebuie sa faca ... si cu ploile acestea", asta spune seful statului depsre anularea alegerilor locale de la Chisinau.


 

Igor DODON, PRESEDINTE RM: "In ceea ce tine de aceste alegeri, eu consider ca este un precend foarte periculos pentru Republica Moldova. Este vorba de justitie selectiva. Nastase trebuia exclus in turul intai. Legea in care a fost exclus Nastase a fost votata de PLDM.

 

Daca incalca Ceban, era sa fie exclus. Eu am spus personal: "oameni iesit la vot.". E un precedent foarte si foarte grav. Este vorba de justitie selectiva si ii place cuiva sau nu, dar asta e realitatea. Este o lectie pentru noi toti. Eu cred ca Nastase si Maia sunt bucurosi ca nu au castigat primaria. Ei nu au griji ce trebuie sa faca la primarie si cu ploile astea. Eu nu am vrut sa ating tema asta."

 

Pe 25 iunie, Curtea Suprema de Justitie a mentinut decizia Curtii de Apel de a declara invalide alegerile locale de la Chisinau. Decizia este irevocabila.

 

Pe 19 iunie, Judecatoria Chisinau a declarat nule alegerile locale de la Chisinau si a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Nastase. Princinpalul motiv din care alegerile au fost declarate nevalide este ca Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua alegerilor, pe 3 iunie.

 

Mai exact, Nastase a facut un live pe facebook in care a indemnat oamenii sa iasa la vot. Judecatoarea scrie ca transmisiunea a fost urmarita de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta este in masura sa influenteze rezultatul alegerilor.

Alte ştiri despre: