22:23, 12 Mai 2017
, PRO TV

Igor Dodon: "Ion Ceban ar fi un candidat posibil pentru functia de primar al capitalei. Chirtoaca va fi demis si va ajunge la puscarie"


Presedintele Igor Dodon, invitatul Lorenei Bogza la emisiunea InPROfunzime, a declarat ca Ion Ceban ar fi una dintre candidaturile posibile pentru functia de primar al capitalei.


 

Igor DODON, PRESEDINTE: "Eu sunt ferm convins ca primarul capitalei va fi demis. Chirtoaca sau va fi demis prin referendum si apoi va ajunge la puscarie, sau deodata va ajunge la puscarie, fiindca este pentru ce. Ion Ceban ar fi una dintre candidaturile posibile pentru functia de primar al capitalei si eu cred ca ar face fata. "

 

Socialistii au initiat un referendum de demitere a primarului de Chisinau Dorin Chirtoaca, iar ieri au inceput sa adune semnaturi. In doua zile au adunat 4000. Potrivit Codului Electoral, socialistii ar trebui sa adune cel putin 64 de mii 500 de semnaturi, adica de la cel putin 10 la suta din numarul total de cetateni cu drept de vot din Chisinau. Dupa ce semnaturile vor fi colectate, Comisia Electorala Centrala va stabili data desfasurarii referendumului, la propunerea CMC. Primarul poate fi demis doar daca pentru asta voteaza cel putin acelasi numar de persoane care l-au ales in functie, adica 163 de mii 570 de alegatori. PSRM a mai incercat sa-l dea jos pe primar acum jumatate de an, insa atunci tentativa s-a soldat cu esec.

Alte ştiri despre: