11:31, 5 Ianuarie 2016
, PRO TV

Igor Dodon: Candidatul Sturza a fost umilit si trimis la plimbare. Unica solutie sunt dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate


Igor Dodon a publicat in aceasta dimineata pe pagina sa de Facebook un mesaj in care afirma ca unica solutie pentru o alta politica este „dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate”.


 

Totodata, liderul PSRM crede ca lipsa de cvorum de ieri din Parlament a fost o umilinta pentru candidatul Ion Sturza.

 

Citeste mesajul integral:

 

Unica soluţie pentru o altă politică – dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate
Luni, în Parlament s-a întîmplat ceea ce doar naivii credeau că nu se va întîmpla.
Candidatul Sturza a fost umilit şi trimis la plimbare. În istoria politică, Sturza a fost şi a rămas un eşec.
Fosta alianţă proeuropeană nu mai există nici de jure, nici de facto. Acolo, pe dreapta şi centru-dreapta, între partide şi fracţiuni se duce o luptă de nimicire politică reciprocă.
Iar oricare alt candidat la funcţia de premier va fi sau unul steril şi fără şanse, propus de Timofti, sau un exponent al oligarhiei impus lui Timofti. În ambele cazuri, ţara nu are de cîştigat, doar de pierdut. Iar preşedintele nu va putea fi ales în primăvară.
Acum, sper că tot mai multă lume înţelege că trebuie de pus capăt acestui balamuc şi trebuie să mergem la alegeri parlamentare anticipate. Actualul legislativ trebuie să se autodizolve, dacă are pic de onoare şi responsabilitate.
Anticipatele sunt unica soluţie pentru a începe să scriem politica moldovenească de pe o pagină nouă. Noi de asta avem nevoie acum, de o schimbare radicală a lucrurilor. 
Noi, socialiştii, mergem cu fruntea sus la anticipate. Pentru că am fost consecvenţi în declaraţiile şi acţiunile noastre. Tot acest an, ca şi ceilalţi, am luptat contra guvernării eurounioniste şi oligarhice. 
Nu am făcut coalitie cu oligarhii în ianuarie 2015, cînd s-a format noua coaliţie. 
Am vorbit primii de la tribuna Parlamentului despre furtulul de miliarde şi am creat Comisia parlamentară de anchetă în februarie.
Am cerut în martie demisia lui Chiril Gaburici şi am obţinut-o în iunie.
Am protestat împreună cu cetăţenii şi am instalat corturi în faţa Parlamentului în septembrie.
Am pregătiti moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ, proiectele de hotărîri de iniţiere a demisiei preşedintelui Parlamamentului şi al şefului statului în octombrie.
Am demis Guvernul Streleţ în octombrie. Am votat retragerea imunităţii parlamentare lui Filat. 
Nu am cedat presiunilor de a participa în coaliţii şi alianţe în noiembrie şi decembrie.
Am promis că nu vom participa la şedinţele Parlamentului de numire a guvernelor din ianuarie, dacă nu va pus în discuţie subiectul dizolvării Parlamentului.
Urmează pasul final în această legislatură – dizolvarea Parlamentului imediat dupa 29 ianuarie şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate pentru sfîrsitul lunii martie. De altceva acest Parlament nu este capabil. Toată lumea aşteaptă alegeri anticipate, în afară de oligarhi. Care voinţă e mai importantă în ţara asta? Noi considerăm că voinţa cetăţenilor

 

VIDEO - Sturza, ESEC in Parlament: Nici n-a reusit sa-si rosteasca discursul, intrucat sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum. Deputatii absenti

Alte ştiri despre: