20:08, 19 Martie 2018
, PRO TV

Igor Dodon a semnat decretul de numire a Victoriei Iftodi in functia de ministru al justitiei si a depus juramantul - VIDEO


Presedintele Igor Dodon a semnat decretul de numire a Victoriei Iftodi in functia de ministru al justitiei. Anuntul a fost facut de catre acesta pe pagina sa de facebook. Tot fara presa aceast a depus astazi juramantul in fata lui Dodon si a premierului Pavel Filip.In prezenta prim-ministrului Pavel Filip si a presedinetelui Igor Dodon,  Victoria Iftodii adepus juramantul. Ulterior, aceasta a fost  prezentata echipei de la Ministerul Justitiei. 

 

Victoria IFTODII, MINISTRUL JUSTITIEI: ”Este un mandat dificil. Problemele din sistem imi sunt cunoscute. Cunosc lista de prioritati a guvernului.” 

 

 Iftodi este primul ministru din Guvernul Filip, acceptat de Dodon. Pana acum, presedintele a respins toate candidaturile si a fost suspendat de cateva ori, Adrian Candu fiind cel care a semnat decretele. Filip, spune insa ca nu e suprins de decizia presedintelui. 

 

Pavel FILIP, PREMIER: ”M-am asteptat sa accepte aecasta candidatura pentru ca nu vad motive sa refuze. Este o persoana pe care o cunoaste personal.”

 

 Dodon a scris pe pagina sa de facebookca o cunoaste personal pe Victoria Iftodi si crede ca este una dintre putinele persoane care corespunde criteriilor de integritate.  

 

Veaceslav BERBECA, ANALIST POLITIC: ”Iftodii a activat impreuna cu domnul Dodon intr-o perioada in acelasi guvern. Ea nu a facut parte din alte partide pro-europene.”

 

 Liberalul Valeriu Munteanu s-a dat cu parerea pe facebook, precizand ca Dodon a acceptat candidatura Victoriei Iftodi pentru ca Vlad Plahotniuc sa sustina candidatul socialistilor la primaria Chisinau.

 

Presedintele nu a comentat aceasta afrimatie. Victoria Iftodi a fost Ministra a Justitiei in guvernul Tarlev in perioada comunista, iar anul trecut a devenit membru al Curtii Constitutionale. Functia de Ministru al Justitiei a devenit vacanta dupa demisia lui Alexandru Tanase, care a decis sa se retraga din viata publica dupa apartia pretinsei discutii telefonice  cu Veceslav Platon.

Alte ştiri despre: