16:12, 30 August 2016
, PRO TV

I-au adus carti de istorie ambasadorului american, pentru a-i demonstra ca Moldova este Romania - VIDEO


I-au adus carti de istorie ambasadorului american, pentru a-i demonstra ca Moldova este Romania. Mai multi tineri unionisti au protestat astfel la misiunea diplomatica fata de afirmatiile lui James Pettit, ce au pus pe jar societatea. Un protest simultan a avut loc si in capitala romana, unde aproape 2000 de carti au fost stranse in timp record de bucuresteni pentru a fi trimise la Ambasada SUA din Chisinau.
Cu tricolorul in maini si cu mesajul Moldova este Romania, un grup de tineri unionisti a venit dimineata in fata Ambasadei Americane de la Chisinau.


Unionistii au protestat fata de declaratiile ambasadorului James Pettit, care a spus ca Republica Moldova are propria istorie.


Protestatarii au cerut demisia ambasadorului Statelor Unite.“Noi suntem romani si ca nu avem alta istorie decat cea impreuna a Romaniei...”


“Sunt aberatii ...”La aceeasi ora, un alt protest avea loc in fata ambasadei Statelor Unite la Bucuresti. Acolo, tinerii au strans in timp record aproape 2000 de volume istorice pe care intentioneaza sa le trimita Ambasadei Americane de la noi. Tinerii asteapta scuze publice de la ambasador. Deocamdata Ambasada Americii nu a reactionat. Ieri, declaratiile lui James Pettit au starnit valuri printre politicieni. Daca unii l-au criticat, atunci altii au laudat afirmatiile diplomatului american. Ulterior, Ambasada Statele Unite la Chisinau a emis un comunicat in care spune ca SUA sprijina integritatea teritoriala si suveranitatea Republcii Moldova.   

Alte ştiri despre: