15:20, 4 Decembrie 2018
, PRO TV

Guvernul de la Paris se gandeste sa suspende majorarea taxelor pentru carburanti, pe fondul manifestatiilor violente din ultimele saptamani - VIDEO


Guvernul de la Paris se gandeste sa suspende majorarea taxelor pentru carburanti, pe fondul manifestatiilor violente din ultimele saptamani. Demonstratiile au continuat si ieri, cand protestatarii au incendiat masini si s-au imbrancit cu politistii.In Franta, asa numitele proteste ale Vestelor galbene castiga adepti si in randul altor nemultumiti. Noile reglementari in sanatate i-au scos in strada pe ambulantierii din domeniul privat. Zeci de ambulante au blocat traficul in fata Adunarii Generale de la Paris.

 

Si elevii de la aproape 200 de licee din Franta au parasit ieri orele in semn de protest fata de schimbarile din educatie. Intre timp, la Paris cei care sunt impotriva majorarii taxelor pentru carburanti au incendiat o masina si au vandalizat un magazin de telefonie mobila, aflat langa un liceu. 

 

Companiile de transport rutier au estimat la patru sute de milioane de euro pierderile pe care le-au suferit de la inceputul manifestatiilor, din 17 noiembrie. Presedintele Emmanuel Macron nu a avut nicio reactie publica de la revenirea sa duminica de la summitul G20, desfasurat in Argentina.

 

El a preferat sa-l trimita pe premierul Edouard Philippe sa rezolve cea mai grava criza cu care se confrunta executivul de la inceputul mandatului sau. Surse din guvern afirma ca permierul ar putea anunta suspendarea introducerii noilor taxe la carburanti, anunta presa locala. Taxele ar putea totusi sa fie aplicate peste cateva luni, dupa negocieri.

 

In acelasi timp, o intalnire dintre premier si reprezentantii Vestelor galbene a fost anulata de catre protestatari. Una dintre figurile emblematice ale miscarii de protest a declarat ca a fost amenintata pe retelele sociale si s-a temut sa vina la Paris. 

Alte ştiri despre: