14:29, 14 Decembrie 2018
, PRO TV

Gurin, Resetnicov si Apolschii - judecatori la Curtea Constitutionala: au depus, astazi, in plenul Parlamentului, juramantul de investire in functie - FOTO


Fostul procuror general Corneliu Gurin, democratul Artur Resetnicov si democrata Raisa Apolschii au depus astazi, in plenul Parlamentului, juramintele pentru investirea in functia de judecatori la Curtea Constitutionala.


 

De la tribuna Parlamentului, rand pe rand, cei trei au depus juramintele de investire in functie.

 

 Acum doua zile, deputatul democrat Artur Resetnicov a fost desemnat de guvern in functia de judecator al Curtii Constitutionale.

 

Cu o zi inainte, judecator la Curtea Constitutionala a fost desemnat si fostul procuror general, Corneliu Gurin, decizia fiind luata de Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Astazi, la propunerea majoritatii parlamentare, presedintele Comisiei parlamentare „Juridica, Numiri si Imunitati”, Raisa Apolschii, a fost numita judecator la CC.

 

Ultimele numiri in functii ar fi niste recompense impartite persoanelor loiale partidului. Asa comenteaza opozitia faptul ca democratul Artur Resetnicov a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, iar fostul sef de la CNA, Viorel Chetraru a castigat concursul pentru a deveni membru al Curtii de Conturi. Coalitia de la guvernare insista ca acestia ar avea experienta si afilierea politica nu are nicio treaba.

Alte ştiri despre: