12:20, 5 Ianuarie 2016
, PRO TV

Ghimpu, dupa consultarile cu Timofti: "PL va face totul pentru a evita anticipatele. N-o sa-i mearga lui Strelet, iar sa ne poarte o luna si jumatate. Vrea - bine, nu vrea - la revedere si buna ziua"


Partidul Liberal va face tot posibilul pentru a evita alegerile anticipate, a declarat Mihai Ghimpu dupa consultarile cu presedintele Nicolae Timofti.


 

De asemenea, liderul liberalilor a criticat pozitia PLDM, vociferata astazi de liberal-democratul Valeriu Strelet, care sustine ca anume PLDM are dreptul de a inainta un candidat la functia de prim-ministru.

 

Mihai Ghimpu, lider PL: "Am discutat despre formarea unui nou Guvern si mai concret despre desemnarea unui candidat. Nu am ajuns la nume fiindca corect e ca noi sa ne intalnim, fractiunile Parlamentului, si sa discutam sa vedem cine e de acord sa formam o majoritate parlamentara, si majoritatea sa inainteze candidatura. [...] Nimeni din noi nu trebuie sa puna conditii. Trebuie sa vina liber la masa sa ne asezam si sa dsicutam. Fiecare din noi are dreptul sa aduca propuneri, dar nu sa puna conditii. Fiindca daca din start sunt conditii, inseamna ca nu se vrea o majoritate. Noi am mers pe calea asta si n-o sa-i mearga lui Strelet, iar sa ne mai poarte o luna si jumatate, fiindca nu avem timp. Vrea - bine, nu vrea - la revedere si buna ziua. PL-ul va face tot posibilul ca sa evitam alegerile anticipate. Pentru noi e mai importanta Europa decat PLDM-ul".

 

Ghimpu a mentionat ca doreste sa participe la negocieri alaturi de PD, PLDM si grupul Leanca.

 

PLDM e gata de a contribui la formarea unei majoritati, dar considera ca partidul are dreptul de a inainta un candidat la functia de premier. Declaratiile lui Valeriu Strelet dupa intalnirea cu seful statului

Alte ştiri despre: