17:35, 12 Aprilie 2013
, PRO TV

Fusu, despre gestul liberalilor: E o tradare in care s-a urmarit nimicirea lui Ghimpu


Este un act de tradare! Astfel a comentat deputatul Corina Fusu gestul pe care l-au facut colegii sai. Acest tavalug nu a fost creat doar pentru a vota guvernul Filat, ci exista scopuri ascunse, spune parlamentarul Valeriu Munteanu. Liderul PL, Mihai Ghimpu, care se afla in biroul sau de parlamentar in momentul in care colegii au facut anuntul, a preferat sa nu faca declaratii, spunand doar ca Dorin Chirtoaca nu va accepta sa preia partidul.Aripa Ghimpu din Partidul Liberal spune ca a fost surprinsa de gestul colegilor, desi in presa aparusera informatii ca in formatiune lucrurile nu merg tocmai bine si ca Mihai Ghimpu nu isi trateaza respectuos colegii. Totusi, informatiile nu au fost confirmate oficial niciodata. Deputatii care il sprijina pe Ghimpu spun ca este vorba despre un scenariu bine pus la punct de inlaturare a liderului PL.


Desi Dorin Chirtoaca inca nu a avut o reactie pe marginea ideii colegilor de a prelua conducerea partidului, cei care au ramas alaturi de Mihai Ghimpu se arata  sceptici vizavi de faptul ca primarul va accepta asta. 

 

Dorin Chirtoaca se afla in strainatate, insa serviciul sau de presa a emis un comunicat in care se spune ca acesta nu face comentarii. Vicepresedintele PL da de inteles ca a fost luat si el prin surprindere, precizand ca acest subiect nu poate fi discutat in necunostinta de cauza, de la distanta si prin telefon. Reprezentantii PCRM si PLDM au avut insa o reactie la ceea ce s-a intamplat in PL.


Democratii nu au facut comentarii. Deocamdata nu este clar ce se va intampla in continuare. Cel mai probabil, va fi convocat congresul partidului, care urmeaza sa ia o decizie. Cel mai devreme, acesta urmeaza sa aiba loc peste o luna, conform statutului PL. 

Alte ştiri despre: corina fusu, valeriu munteanu, partidul liberal,