09:21, 27 August 2012
, INPRO

FOTO. Ziua Independentei, sarbatorita si la Bucuresti si Paris!


Ziua Independentei a fost sarbatorita si peste hotarele tarii. Daca la Bucuresti evenimentul a fost marcat cu sampanie si voie buna, atunci la Paris sarbatoarea a fost insotita si de un protest.


 

Imbracati elegant sau in costume nationale, bucurestenii s-au strans in fata Ambasadei Republicii Moldova si au servit sampanie si fursecuri, tinand un toast pentru Unirea Republicii Moldova cu Romania. "Consideram 27 august ca fiind o zi importanta pentru neamul romanesc si privim momentul ruperii fata de monstrul sovietic ca prim pas pentru reunificarea Patriei" a declarat avocatul Alexandru Surcel, unul dintre membrii comitetului de initiativa.

 

In cadrul evenimentului, participantii au semnat o petitie In care solicita declararea zilei de 27 august ca sarbatoare oficiala si In Romania. Petitia va fi depusa la Parlament luni, 27 august. Flash-mob-ul a fost organizat de Platforma Civica Actiunea 2012 si de grupul de initiativa Romania Vie.

 

Moldovenii stabiliti la Paris nu au uitat de acesta sarbatoare si au pregatit chiar si un mesaj pentru conducerea tarii. "Marcand independenta nu trebuie sa uitam ca avem probleme si in primul rand ca am avut si avem hoti la conducere; suntem ocupati caci trupe straine stau pe pamantul nostru; nu putem avea incredere in justitia acaparata de clanuri", a mentionat unul dintre participanti.

 

La Paris, sarbatoarea a fost insotita si de un protest. Manifestantii au afisat pancartele "Non à l'agression russe en Moldavie", (Nu agersiunii ruse în Moldova)  "Russian Army Go Home!" (Armata rusa pleaca acasa!) si au transmis un mesaj catre concetatenii din intreaga lume "Noi suntem europeni, vrem sa fim liberi, nu mai vrem sa fim subjugati, si spunem NU ocupatiei rusesti a partii de Est a Republicii Moldova (Transnistria)".

 

Actiunea a fost continuata de o parte festiva. 

 

Astazi, se implinesc 21 de ani de la proclamarea Independentei Republicii Moldova.

 

FOTO Bucuresti:

 

 

 

FOTO Paris:

 

 

Alte ştiri despre: