13:55, 22 Ianuarie 2018
, PRO TV

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, ramane fara cetatenia RM. Judecatoria Chisinau a respins cererea prin acesta a cerut sa fie anulat decretul prin care Igor Dodon i-a retras-o - VIDEO


Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu ramane fara cetatenia Republicii Moldova si nu va putea participa la parlamentarel din toamna. Daca magistratii Curtii de Apel vor me ntine decizia luata astazi de cei de la Jucetoria Chisinau. Instanat a respins cererea de anulare a decretului semnat de Igor Dodon.Prezent in sala de judecata, fostul lider de la Cotroceni nu a vrut sa comenteze decizia instantei.

 

Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE PUN: “Nu-mi este clar, dar este decizia instantei si trebuie respecatata. Nu comentez decizia intantei.”

 

 Decizia de astazi a Judecatoriei Chisinau poate fi atacata timp de 30 de zile la Curtea de Apel.

 

Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE PUN: “Urmeaza sa ma consult cu avocatul si dupa aceasta vom decide daca vom ataca”.

 

 Avocatul lui Igor Dodon crede ca Judecatoria Chisinau a luat astazi o decizie corecta, respingand solicitarea de anulare a decretului presedintelui.

 

Maxim LEBEDINSCHI, AVOCAT IGOR DODON: “Daca este o interdictie legala de obtinere a cetateniei ea trebuie anulata. Se interzice acordarea cetareniei RM persoanelor care se afla sub urmarire penala. In momentul in care a primit cetatenia el figura in mai multe cauze penale."

 

 Igor DODON, PRESEDINTE: “Nu se comenteaza decizia judecatii. Nu azi a fost anulata, dar cand am semnat decretul. Au tot dreptul sa adreseze in instanata.” 

 

Andrei BIVOL, AVOCATUL LUI TRAIAN BASESCU: “Nu au fost ascunse nici un fel de fapte. Acele pretinse cauze penale erau notorii erau cunoscute de toata presa. Domnul Timofti a primit aceste informatii de la Ministerul de Interne. “ 

 

Ramas fara cetatenie, Traian Basescu nu va putea candida la alegerile parlamentare de anul viitor.

 

Anatol SALARU, PRESEDINTE PUN: “Nu vrea ca vrea sa se muta in demostratia pentru a demonstra ceva. Nu este o decizie corecta. Am venit sa-l sustin.”

 

 Cat timp a durat sedinta zeci de simpatizati ai lui Basescu cu tricolorul in maini, au manifestat in fata instantei.“Am venit sa il sustin pe Traiana Basescu."

 

 Traian Basescu a devenit cetatean moldovean in octombrie 2016 printr-un decret semnat de Nicolae Timofti. La 3 ianuarie 2017 Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetateniei lui Traian Basescu.

Alte ştiri despre: