15:33, 10 August 2017
, PRO TV

Fostul deputat PD, Iurie Bolboceanu, acuzat de spionaj si tradare de patrie, va fi judecat cu usile inchise. Astazi, judecatorul i-a prelungit si mandatul de arest in izolator: "Eu nu am tradat Republica Moldova" - VIDEO


Fostul deputat PD, Iurie Bolboceanu, acuzat de spionaj si tradare de patrie, va fi judecat cu usile inchise, a decis astazi instanta din sectorul Rascani, la solicitarea procurorului. Judecatorul i-a prelungit si mandatul de arest in izolator. Bolboceanu in continuare pledeaza nevinovat.


 

"- Sunteti Vinovat? Nu!" "Eu nu am trădat Republica Moldova, nici secrete de stat nu am avut.”

 

Procurorii insa spun ca au suficiente probe care ar dovedi, ca ani la rand, Bolboceanu ar fi transmis, contraplata, informatii secrete despre tara noastra unui agent strain sub acoperire. Este vorba despre unul din cei cinci dimplomati rusi declarati persona non grata in tara noastra in luna mai.  

 

Anatol PITEL, PROCUROR "Avem si videoi si audio, cum el s-ar intalni cu mai multe persoanet..."

 

Astazi la solicitarea procurorului, instanta a decis prelungirea mandatului de arest cu 30 de zile, dar si ca sedintele de judecata sa fie cu usile inchise. 

 

Anatol PITEL, PROCUROR "Pentru ca exista riscul ca Bolboceanu sa se eschiveze sa vina la sedinta,// cu usile inchise avand in vedere faptele care i se incrimineaza..."

 

Avocatul lui Bolboceanu a refuzat sa vorbeasca in fata camerelor. Fostul deputat sta in arest preventiv in penitenciarul nr 13. Fostul deputat a fost retinut in luna martie, in momentul in care ii transmitea informatii agentului rus, potrivit procurorilor. In cadrul perchezitiilor desfasurate acasa la fostul demnitar, au fost gasite acte care ar demonstra ca acesta ar fi fost racolat de un serviciu strain de spionaj, dar si 23 de mii de dolari. Se presupune ca banii au fost primiti de catre Bolboceanu in schimbul informatiilor secrete pe care acesta le oferea agentului. Daca i se va demonstra vinovatia fostul deputat risca de la 12 la 20 de ani de inchisoare.

Alte ştiri despre: