11:00, 9 Octombrie 2017
, PRO TV

Fost director de campanie: Facebook a determinat victoria lui Trump in alegeri


Donald Trump a devenit presedinte al Statelor Unite cu ajutorul retelei sociale Facebook. Totodata, platforma Twitter i-a folosit pentru a se adresa direct oamenilor, potrivit fostului director de campanie pentru tehnologii digitale, Brad Parscale.


 

Faptul că reţelele sociale au jucat un rol esenţial în succesul miliardarului în toamna anului trecut nu este o noutate, ca dovadă numeroase rapoarte privind abuzul de „ştiri false”, dar este mai puţin obişnuit să auzi ca cel care a dirijat respectiva strategie să o descrie în detaliu, aşa cum a făcut Brad Parscale la CBS, într-o emisiune difuzată duminică seara, scrie portalul francez 20minutes.fr, citat de Agerpres.

 

„În prezent, Facebook vă permite să ajungeţi la 15 oameni de la capătul Floridei pentru care nu aţi cumpăra niciodată reclamă TV”, i-a explicat el jurnalistei Lesley Stahl.

 

Parscale, specialist în strategii digitale care a lucrat pentru Trump şi diversele sale afaceri începând cu 2011, susţine că a cheltuit majoritatea bugetului destinat campaniei web pentru anunţurile de pe Facebook.

 

În medie, au fost postate zilnic între 50 şi 60. 000 de anunţuri diferite în reţeaua socială, până la 100.000 în perioadele de vârf, spune el, expunând în continuare metoda sa de a atrage atenţia utilizatorilor de internet în zonele rurale, unde Donald Trump a făcut diferenţa asupra lui Hillary Clinton: „Am început să postezi anunţuri publicitare arătând, de exemplu, că podul din oraş s-a prăbuşit...Este o micro-direcţionare ... Pot găsi 1.500 de persoane într-un oraş care îşi fac griji din cauza infrastructurii. Şi ar putea fi chiar alegători care în mod normal votează pentru democraţi”.


Aceasta referitor la strategia propriu-zisă pe Facebook. Dar la fel de interesantă este şi explicaţia sa cu privire la strategia fostei echipe a lui Trump faţă de dezvoltatorii Facebook. Brad Parscale a evocat că angajaţi ai reţelei sociale au petrecut mai multe zile săptămânal la biroul său pentru a-i arăta cum să optimizeze utilizarea site-ului.

 

Culmea ironiei, „aceste reţele sociale au fost inventate de către oameni foarte liberali (în sens american, progresist) pe coasta de vest şi coasta de est. Şi am descoperit cum să le folosim pentru a impune valori conservatoare. Nu cred că au crezut că aşa ceva se poate întâmpla”, a afirmat Brad Parscale la CBS.

 

Sursa: Agerpres

Alte ştiri despre: