16:34, 19 Ianuarie 2016
, PRO TV

Filip, dupa intalnirea cu partenerii de dezvoltare: "Ne vor acorda toata sustinerea, dar vor judeca dupa rezultate". Tapiola: "No comments"


Candidatul desemnat la functia de prim-ministru, Pavel Filip, a avut o intalnire in aceasta dupa-amiaza cu reprezentantii ambasadorilor statelor UE si a partenerilor de dezvoltare a R. Moldova.


 

Pavel Filip, candidat desemnat la functia de premier: "A fost o intalnire foarte productiva. Am auzit foarte multe lucruri de la ambasadorii UE si nu numai. Lucruri care sunt foarte importante, dar care nu sunt o noutate pentru mine. Am accentuat de comun acord prioritatile pe care trebuie sa ne axam si aceste lucruri trebuie imediat intreprinse. Vreau sa va spun ca partenerii externi ne vor acorda toata sustinerea, dar vor judeca dupa rezultatele Guvernului. Am avut o perioada foarte grea, criza sociala, economica, e un credit foarte slab de incredere din partea societatii si a partenerilor, si trebuie sa depunem efort pentru a reintoarce aceasta incredere. Am vorbit foarte mult despre programul de guvernare, ce trebuie sa se regaseasca in el, care sunt prioritatile de baza: domeniul economic, financiar-bancar, lupta cu coruptia (unde urmeaza sa facem actiuni concrete), securitatea energetica, importanta interconexiunii la retelele UE - asta ar insemna conexiunea cu Romania - atat electricitate cat si gaze naturale, reforma justitiei, depolitizarea si acordarea neutralitatii sau de a nu admite ingerinte in activitatea agentiilor de reglementare si a Bancii Nationale".

 

Despre declaratiile Victoriei Nuland: "Am vazut aceste declaratii si nu cred ca este prea mult loc de interpretari. Lucrati, demonstrati ca puteti avea rezultate si noi vom fi alaturi pentru a va ajuta. Eu cred ca ne sustin dar nu neconditionat".

 

Despre actiunile urmatoare: "Urmeaza sa fie definitivat programul de guvernare, dupa care fiecare formatiune politica va trece prin program si poate sa urmeze careva retusuri pe ultima surta de metri. Vom trece si prin cristalizarea echipei de guvernare. Pe fiecare pozitie sunt cate 2-3 candidaturi. Mi-am pus obiectiv ca pana la sfarsitul saptamanii sa mergem in Parlament pentru a solicita votul de incredere".

 

Filip nu a putut spune insa in care zi anume va cere votul Parlamentului.

 

Seful delegatiei UE in R. Moldova, Pirkka Tapiola, nu a dorit sa faca declaratii presei: "No comments", le-a spus Tapiola jurnalistilor.

 

Sursa foto captura privesc.eu

Alte ştiri despre: