16:09, 2 Februarie 2018
, PRO TV

Faptul ca mai multe localitati din tara au semnat declaratii de Unire cu Romania este un gest simbolic si nu merita sa fie tratat cu atata importanta de presedintele Dodon, spune Andrian Candu - VIDEO


Despre faptul ca mai multe localitati din tara au semnat declaratii de Unire cu Romania nu ar trebui sa se discute la Consiliul Suprem de Securitate, crede Andrian Candu. Presedintele Parlamentului spune ca acest gest este unul simbolic si nu merita sa fie tratat cu atata importanta de presedintele Igor Dodon. Asta in timp ce seful statului, suparat foc, ii ameninta pe unionisti.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT:Personal nu cred ca chestiuni simbolice trebuie discutate la Consiliul de Securitate, sunt multe alte subiecte stringente si de actualitate, dar presedintele decide.”

 

 Pe parcursul lunii ianuarie mai multe localitati au semnat declaratii de unire cu Romania in contextul implinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Intentioneaza sa ia exemplu si Sadova, satul de bastina al presedintelui. Astazi, primarul  comunei, care nu este membru vreunui partid, ne-a spus ca intentioneaza sa se alature initiativei pana la data de 27 martie cel tarziu.

 

Vladimir SUSARENCO, PRIMAR SADOVA: Vazand ce se petrece pe mass-media, facebook, sunt doritori, initiatorii. - Initiativa a venit din partea locuitorilor? - Locuitori, dar avem si consilieri care se dau cu parerea.”

 

 Igor DODON, PRESEDINTE:Am incredere in consatenii mei. Cei care intentioneaza sa voteze astfel de declaratii vor constientiza ca este o incalcare a Constitutiei RM.”

 

 In acest sens, Igor Dodon a cerut convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru a lua atitudine cu privire la actiunile, despre care el spune ca sunt indreptate impotriva suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a statului. Sedinta ar urma sa aiba loc in urmatoarele 10 zile, spune el.

Alte ştiri despre: