09:41, 16 Decembrie 2014
, inprofunzime

EXCLUSIV: Oleg Efrim pleaca de la ministerul Justitiei: “Eu nu sunt suparat” - VIDEO


Dupa ce ieri Dorin Recean a anuntat ca nu-si mai doreste sa fie ministru de Interne in noul guvern, nici ministrul Justitiei, Oleg Efrim, nu mai vrea fotoliul ministerial.


Intr-un interviu acordat pentru PRO TV, Oleg Efrim, in prezent ministru al Justitiei in exercitiu, a declarat ca nu-si mai doreste functia chiar daca ar mai primi din partea partidului oferta de a ramane in acest fotoliu si in urmatorul Guvern, in cazul in care PLDM isi va pastra ministerul Justitiei in urma negocierilor. “Cred ca cei aproape 5 ani de cand sunt in ministerul Justitiei sunt suficienti pentru a promova ceea ce am avut de facut. Eu nu sunt suparat, revin in avocatura pentru ca asta este ceea ce imi doresc acum.

 

Oleg Efrim a dat asigurari ca refuzul nu este legat de neincluderea sa in lista electorala a PLDM-ului, unde se regasesc, printre altele, ministrii Maia Sandu si Natalia Gherman. “In politica nu este loc de suparare. Cred ca in Executiv este mai interesant de lucrat decat in Parlament. Eu nu iau o decizie pentru ca sunt suparat”, a declarat Efrim, precizand ca va continua sa fie membru PLDM.

 

In lista nereusitelor ministrul a trecut, intre altele, pierderea celor 1,8 milioane de euro pentru ca nu s-a respectat intocmai agenda privind reformarea procuraturii.

 

Noului ministru i-a sugerat sa fie mai agresiv in comunicarea cazurilor despre justitie, astfel va creste si increderea cetatenilor in acest domeniu, care, potrivit sondajelor, nu s-a schimbat semnificativ de-a lungul ultimilor ani. “In rezultatul unui sondaj increderea descreste, atunci este motiv suficient sa fii blamat, dar nu este un indicator obiectiv.

 

Pe perioada mandatului sau, Oleg Efrim a mai fost taxat de presa si societatea civila pentru ilegalitatile ce se comit in inchisorile din tara, intre care consumul de droguri si folosirea altor lucruri interzise de detinuti. “In sistemul penitenciar se intampla si lucruri bune si lucruri proaste. Lumea trebuie sa inteleaga ca noi nu toleram astfel de lucruri. Daca aflam de ele, noi luam atitudine.

 

Oleg Efrim a venit in functia de ministru al Justitiei din mai, 2011 preluand aceasta functie de la Alexandru Tanase. Pana atunci, el a fost viceministru al Justitiei. 

Alte ştiri despre: oleg efrim, oleg efrim, oleg efrim,