22:17, 16 Martie 2017
, PRO TV

Dodon s-a intalnit la Moscova cu patriarhul Kirill si cu mai multi oameni de afaceri rusi. Igor Dodon: "Dupa victoria de la alegerile prezidentiale, oamenii au vazut lumina" - VIDEO


Dupa victoria de la alegerile prezidentiale, oamenii au vazut lumina, i-a spus Igor Dodon patriarhului Kirill, la Moscova. Presedintele a mers astazi din nou in Federatia Rusa, la 2 luni de la ultima sa vizita. Dodon urmeaza sa se intalneasca si cu Vladimir Putin.


 

”Bine aţi venit. Sunt foarte bucuros.”

 

Ca de obicei, Igor Dodon si-a luat in vizita si fosta colega de partid, Zinaida Greceanii. La intrevederea cu Patriarhul Kirill au fost prezenti si fostul ambasador in Federatia Rusa Dumitru Braghis, rechemat recent, dar si viitorul ambasador Andrei Neguta, actualmente consilierul lui Dodon pentru politica externa.

 

Patriarhul KIRILL: ”Ştiu că acordaţi multă atenţie bisericii ortodoxe din Moldova. Mai mult de 90% din moldoveni sunt creştin-ortodocşi.”

 

Igor DODON, PRESEDINTE RM: ”Nu e uşor în Moldova, dar ce s-a întâmplat anul trecut, această victorie, credeţi-mă, pentru majoritatea cetăţenilor RM, care trăiesc în Moldova sau aici, în Federaţia Rusă, este un semn foarte bun şi oamenii au văzut o lumină, pe care în ultimii ani nu o văzuseră. A apărut speranţa.”

 

Presedintele s-a intalnit si cu mai multi oameni de afaceri rusi. Dodon promite sa-l convinga pe Putin sa mareasca numarul moldovenilor care beneficiaza de amnistie migrationala si sa majoreze numarului vinariilor care vor putea exporta in Rusia.

 

Presedintele va sta la Moscova pana sambata. Vizita sa vine in contextul in care Pavel Filip si Andrian Candu au cerut recent oficialilor moldoveni sa se abtina de la calatorii in Federatia Rusa, intrucat demnitarii de la Chisinau ar fi persecutati si verificati suplimentar la intrare.

 

Ultima data Dodon a fost la Moscova la mijlocul lui ianuarie 2017. Atunci i-a promis lui Putin ca daca socialistii vor lua majoritatea in 2 ani, Acordul de Asociere va fi anulat.

Alte ştiri despre: