17:38, 14 Septembrie 2018
, PRO TV

Dupa trei ani de inchisoare, nasul fostului premier Vlad Filat, Ion Rusu este de nerecunoscut. Acesta a aparut in fata instantei de judecata cu barba si par lung - VIDEO


Dupa trei ani de inchisoare, nasul fostului premier Vlad Filat, Ion Rusu este de nerecunoscut. Acesta a aparut ieri in fata instantei de judecata cu barba si par lung. Reporterii de la anticoruptie.md spun ca el a incercat sa se ascunda de camerele video si de intrebarile lor, dandu-se drept altcineva.


 

Barbatul care apare in imagini este Ion Rusu  fostul administrator al firmei “ Caravita”, nasul de cununie si cumnatul lui Vlad Filat. Filmat in instanta de judecata si luat la intrebari de reporterul de la Anticoruptie.md, acesta nu a recunoscut ca el este Ion Rusu.

 

"- Imi cer scuze, ce faceti in instanta de judecata? - Ofer declaratii! -Sunteti pe dosarul Filat? - Nu! -Sunteti acela Rusu?- Nu!"

 

 Cu doua luni inainte de ispasirea pedepsei, fostul om de afaceri a primit sansa de a fi eliberat inainte de termen. Curtea de Apel Chisinau a admis joi recursul avocatului sau, anuland decizia instantei de fond, prin care i-a fost respinsa eliberarea inainte de termen, scrie Anticoruptie.md.

 

Curtea de Apel a decis transmiterea dosarului la rejudecare in instanta de fond, dar nu se stie daca se va reusi adoptarea unei noi decizii, deoarece la 15 noiembrie 2018 expira teremenul de detentie la care a fost condamnat.

 

“- Admite recursul, declarat de avocatul Bancu Cristina, din numele condamnatului, caseaza incheierea judecatoriei Chsinau cu sediul Buiucani, privindul pe Rusu Ion Pavel, ce dispune de judecarea cauzei in aceiasi judecatoreasca in alt complex de judecata.”

 

 Ion Rusu isi ispaseste pedeapsa in Penetenciarul-spital nr.16 din Pruncul, avand grija de cartoteca detinutilor si biblioteca. Fostul om de afaceri a fost retinut la 15 iulie 2015, iar in luna noiembrie a acelasi an, dupa ce si-a recunoscut vina, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul splarii de bani de la Banca de Economii.

Alte ştiri despre: