17:26, 23 Septembrie 2017
, PRO TV

Dupa ce Trump l-a numit pe Jing-un "nebun",ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a spus ca schimbul de replici dintre liderii SUA si Coreei de Nord sunt ca o cearta intre doi copii la gradinita - VIDEO


Schimbul de replici dintre liderii Statelor Unite si a Coreei de Nord sunt ca o cearta intre doi copii la gradinita. O spune ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Declaratia a fost facuta dupa ce ieri Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-un nebun, iar cel din urma a spus despre liderul american ca este tulburat mintal.


 

“Kim Jong-un este un nebun pe care nu-l deranjeaza sa-si omoare poporul”, a scris Donald Trump pe twitter.

 

Asta dupa ce mai devreme, liderul nord-coreean a spus ca Trump este “tulburat mintal” si ca va plati pentru ca acum cateva zile amenintase, in discursul sau la ONU, ca va distruge Coreea de Nord. Replicile dintre cei doi par a fi o cearta dintre copii, a comentat ministrul rus de externe.

 

SERGHEI LAVROV, MINISTRUL RUS DE EXTERNE: ”Vom continua sa tindem spre o abordare rezonabila si nu una emotionala, ca certurile de gradinita, cand copiii se cearta si nimeni nu poate sa-i opreasca.”

 

 Intre timp, China, care este cel mai important partener comercial al Coreei de Nord, a anuntat sanctiuni la adresa Phenianului. Beijingul limiteaza livrarile de petrol catre aceasta tara si opreste importul de produse textile nord-coreene.

 

Tot astazi, expertii chinezi au anuntat ca un cutremur de 3,4 s-a produs in apropierea unui poligon pentru testarea armelor nucleare si presupun ca Phenianul a efectuat un nou test, mai ales ca ieri regimul a anuntat ca ar putea face acest lucru. La inceputul acestei luni, Coreea de Nord a testat o bomba cu hidrogen care a provocat un cutremur de 6,3 grade pe Rihter.

 

Drept raspuns Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o serie de sanctiuni prin care vrea sa determine Phenianul sa-si negocieze programele de inarmare nucleara , considerate o amenintare la adresa stabilitatii lumii.

Alte ştiri despre: