17:56, 10 Iulie 2018
, PRO TV

Dupa ce finantarea europeana a fost blocata, democratii lanseaza o noua transa de promisiuni: majorarea salariilor pentru primari, dar si apa si canalizare in intreaga tara - VIDEO


Dupa ce finantarea europeana a fost blocata, democratii lanseaza o noua transa de promisiuni. Majorarea salariilor pentru primari, dar si apa si canalizare in intreaga tara, anunta PD. Planurile vin cu doar cateva luni inainte de parlamentare, iar PD spune ca nu are nevoie de banii externi ca sa-si puna planurile la punct.Democratii au promis astazi salarii cu pana la 50 la suta mai mari pentru primarii, dar si functionarii de la primariile din toate localitatile. Membrii PD spun ca ar fi modificat Legea Bugetului de Stat si au alocat 26 de milioane de lei in acest scop.

 

Vladimir CEBOTARI, VICEPRESEDINTE PDM: “Pentru acest an mijloacele vor fi alocate de la bugetul de stat. Pentru anul urmator platile vor fi generate din alte solutii tehnice pe care le implementeaza agentia servicii publice.”

 

Cebotari, insa, nu explica exact care sunt aceste solutii tehnice, pentru ca, spune el, este prea devreme sa se vorbeasca acum despre banii pentru anul urmator. Si desi nu se stie daca democratii vor mai fi la guvernare la anul pentru ca abia in toamna sunt alegeri parlamentare, acestia fac deja promisiuni marete si pentru 2019. Apa si canalizare in toate satele – anunta PD-ul care are de gand sa ia bani pentru asta din bugetul de stat. Cat - deocamdata, democratii nu au putut spune. 

 

Vladimir CEBOTARI, VICEPRESEDINTE PDM: “Anutul acestor proiecte vine sa compenseze ca nu vom primi transa? - Pe noi nu ne intereseaza acei bani. Sunt proiecte care nu vin spontan, nu ne invartim in cercuri.”

 

Saptamana trecuta, Pavel Filip sustinea ca banii pe care urma sa-i primim in aceasta luna de la europeni trebuiau sa fie folositi pentru a majora alocatiile pentru alimentatia copiilor in gradinite si scoli, dar si pentru cresterea salariilor celor care activeaza in educatie.

 

Pe 4 iulie, parlamentul European a adoptat o rezolutie in care indeamna Consiliul European sa nu ne dea prima transa din cauza invalidarii alegerilor si critica invalidarea alegerilor de la Chisinau. Expertii moldoveni mentionau ca aceasta miscare inseamna ca guvernul nostru si-ar fi pierdut reputatia in fata institutiilor europene.

Alte ştiri despre: