20:32, 10 Ianuarie 2018
, PRO TV

Dupa ce au depus jurmantul, noii ministri au mers la ministerele pe care le vor conduce. Gaburici: “Vreau sa fim onesti, sa fim responsabili" - VIDEO


Imediat dupa ce au depus jurmantul, noii ministri si-au ocupat fotoliile. Ei au fost prezentati de catre premierul Pavel Filip. Primul a fost Alexandru Tanase, care a revenit in biroul de la Justitie, unde a mai stat intre anii 2009-2011. Rezervati, noii membri din executiv au fost scurti in declaratii.


 

Seria prezentarilor a inceput la ministerul Justitiei, care va fi condus de Alexandru Tanase. El a mai ocupat aceasta functie in guvernul Filat. A urmat Ministerul de Externe, care este la un cartier distanta.

 

“Dvs, domnule ministru, in continuare va doresc succes.”

 

 Noul ministru de externe, care pana acum a fost ambasadorul Republicii Moldova in Elevetia spune ca va munci pentru parcursul european al tarii.

 

Tudor ULIANOVSCHI, MINISTRU DE EXTERNE: - Cine va facut oferta? - Conducerea executivului, domnul prim-ministru mi-a facut oferta pentru a avea sansa sa contribui la parcursul european, la realizarea programului european. - Nu ati avut o discutie cu domnul Plahotniuc? - Nu, cu domnul prim-ministru. - Deci nu v-ati vazut niciodata cu domnul Plahotniuc.”

 

 Fostul premier Chiril Gaburici, care s-a instalat in fotoliul de Ministru al Economiei, le-a spus raspicat subalternilor ca nu va tolera coruptia.

 

Chiril GABURICI, MINISTRUL ECONOMIEI: “Vreau sa fim onesti, sa fim responsabili si cu asta vom reusi.”

 

 Gaburici insa a evitat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

 

Chiril GABURICI, MINISTRU AL ECONOMIEI: "– De ce ati acceptat aceasta functie? - Vorbim mai tarziu."

 

 Chiril Gaburici, cel care a demisionat din functia de premier in 2015, dupa ce a iesit la iveala ca nu a obtinut diploma de bacalaureat si ar fi folosit una falsa ca sa intre la facultate, nu a vrut sa vorbeasca astazi nici despre asta.

 

"Si cu diploma cum ramane?" 

 

“Dumnealui are experienta in spate si uneori experienta conteaza mai mult decat studiile, asa ca o sa fie de succes.”

 

 Iurie Leanca va ocupa functia de vicepremier pentru integrare, iar Cristina Lesnic pentru reintegrare. La ceremonia de prezentare a celei din urma, fostul vicepremier Gheorghe Balan, i-a urat succes predecesoarei sale.

 

Astazi in Guvern au mai venit Svetlana Cebotari la sanatate si Liviu Volconovici la agricultura. 

Alte ştiri despre: