18:53, 11 Septembrie 2014
, PRO TV

Dupa Banca de Economii, Ilan Shor a devenit membru al consiliului de administratie si la Aeroport


Dupa Banca de Economii, Ilan Shor a devenit membru al consiliului de administratie si la Aeroport. Potrivit unui comunicat de presa al companiei care gestioneaza acum aeroportul, acesta reprezinta firma care inchiriaza cele mai multe spatii. Liderul PL Mihai Ghimpu este convins ca cei de la guvernare l-au ajutat pe Shor sa puna mana pe aeroport si BEM.


 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Credeam ca avem 2 stapani, dar a aparut al treilea si e mai mare decat cei doi. Cum sa ajungi presedinte la o banca la care ai datorii? Clar ca la ordin! Altfel cum sa ajungi? Ajungi numai cand vrea puterea, numai cand e implicata puterea. Eu stiu relatia doar a lui Filat cu Shor, se vede, peste tot este Shor.”

 

Liderul PLDM a negat astazi din nou ca ar avea vreo legatura cu omul de afaceri.

 

Vlad FILAT, LIDER PLDM: ”In ce relatii sunteti acum? la fel cum v-am zis si anterior”.

 

Mihai Ghimpu afirma ca pe vremea cand era presedinte, omul de afaceri Ilan Shor a venit la el cu o solicitare.

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”A venit la mine cu un document care trebuie semnat, i-am zis ”nu”. Era vorba de un teren.”

 

Potrivit unui comunicat de presa emis astazi de compania care gestioneaza aeroportul, Ilan Shor face parte din noul consiliu de administratie al Avia Invest, in calitate de director al Dufremol, firma care inchiriaza cele mai multe spatii la aeroport si asigura 60 la suta din veniturile non-aeronautice al aeroportului. Aeroportul Chisinau a fost concesionat pentru o perioada de 49 de ani de catre o companie ruseasca. Firma s-a angajat sa investeasca 230 de milioane de euro in modernizarea aeroportului.

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Eu nu exclud ca o sa fie o pista noua, frumoasa, facuta pentru avionul lui Shor.”

Alte ştiri despre: