23:14, 15 Noiembrie 2018
, PRO TV

Pavel Filip: "Trebuie sa privim si partea pozitiva a acestei amnistii fiscale. Frauda bancara si investigatia nu are nimic cu aceasta reforma bancara"


"Frauda bancara si investigatia nu are nimic cu aceasta reforma bancara - amnistia fiscala." Asta spune premierul Pavel Filip, prezent la emisiunea InPROfunzime.


 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Trebuie sa privim si partea pozitiva al aceste amnistii fiscale, care a fost propusa de catre noi. Eu nu cred ca printr-o metoda absolut radicala noi ii putem pune astazi pe toti la zid, pentru ca pe de o alta parte este tot legal, casa nu este al lui, este inregistrat pe alt cineva.

 

Prin aceasta amnistie noi am vrut sa tragem o linie rosie o data si o data prin care toti sa-si declare averile, sa plateasca un impozit de 6 la suta si sa nu mai declare casele pe soacra sau pe cumnat sa o declare pe el si ulterior sa plateasca impozite pe venit.

 

Si cel putin noi le oferim aceasta posibilitate dupa care pot fi pusi la zid. De ce considerati ca aceasta lege prevede legalizarea furtului miliardului. Legea prevede mecanisme foarte clare. Aceasta lege a fost modificata in Parlament. Frauda bancara si investigatia nu are nimic cu aceasta reforma bancara."

 

Legea amnistiei fiscale a fost votata in aceasta vara. Atunci, reprezentantii ambasadei SUA, cei de la FMI si ambasadorul UE la Chisinau s-au aratat dezamagiti si ingrijorati de adoptarea acesei legi, pentru ca ar sumbina angajamentul Republicii Moldova in lupta impotriva coruptiei. Opozitia mentiona ca prin aceasta miscare s-ar incerca legalizarea miliardului furat.

Alte ştiri despre: