17:41, 18 Mai 2018
, PRO TV

Doua interceptari telefonice si o statuie cu Andrei Nastase intr-o ipostaza mai putin decenta au aparut in ultima zi de campanie electorala - VIDEO


Ultima zi de campanie electorala s-a dovedit a fi incinsa. Doua inregistrari audio au fost publicate. In prima, democratul Constantin Botnari da de inteles ca Igor Dodon nu este concurentul PD-ului. Iar in alta, Andrei Nastase vorbeste cu mama sa. Tot azi in centrul capitalei a aparut o statuie care il reprezinta pe candidatul PPDA cum isi face nevoile.


 

“Dodon nu ne este concurent, nu ne ia niciun vot de al nostru. Noi acum ii dam, dar peste doi ani o sa-i luam totul. Noi i-am speriat cu Dodon, dar asta e politica, intelegi?”

 

Discutia, publicata de postul de televiziune Jurnal TV, ar demasca intelegerile dintre Dodon si Plahotniuc. Interceptarea ar dezvalui aranjamentele care l-ar fi ajutat pe actualul sef de stat sa ajunga in functia de presedinte, in urma prezidentialelor din 2016. Botnari, secretarul general al PD ar face referire si la alegerile locale din aceasta duminica.

 

“Ei nu inteleg ce ii asteapta. Eu sunt primar si mi-i indiferent. Cum o sa faci guvernare cu ei? Filat o sa para inger. Vezi cum a ramas cu asta: Deliu, Cobzac, Dimitriu, niste schizofrenici. Incercati sa faceti coalitie. Cu Sandu si Nastase – coalitie, asta e sfarsitul.”

 

Maia SANDU, LIDERA PAS: “Atunci cand Dodon lucreaza impotriva noastra, sa intelegem foarte bine ca e si meritul lui Plahotniuc. Atunci cand Plahotnciuc lupta impotriva noastra, a cetatenilor, atunci e si meritul lui Dodon.”

 

 Purtatorul de cuvant al Partidului Democrat Vitalie Gamurari nu a infirmat, dar nici nu a confirmat autenticitatea discutiei si a spus ca va reveni mai tarziu cu un comentariu. Tot astazi a aparut o alta inregistrare audio in care Andrei Nastase si-ar ruga mama sa vina la Chisinau ca sa participe la un eveniment organizat de el.

 

“- Maine am un mic eveniment la Chisinau si am vrut sa te rog sa vii si mata. - Cum sa vin eu?-  Da nu pot trimite o masina, asa ca am sa te rog sa urci in microbuz.- Pentru ce sa vin?- Daca zic ca trebuie, pai trebuie. - Mata imbraca-te frumusel, spala-te acum, bine.- Mama, eu cred ca vorbim foarte mult. Maine la 07.15 sa fii. Sa urci si sa vii la Chisinau.- Am sa vad daca voi reusi, daca nu.”

 

 Convorbirea a fost incarcata pe youtube si trimisa presei. Nastase sustine ca a fost atacat incontinuu in timpul campaniei.

 

Andrei NASTASE, CANDIDAT PPDA: ”Este si amoral sa te implici intr-o discutie intima ale unui copil cu o mama. Invit lumea sa inteleaga cat de putred este acest sistem.”

 

 Mai mult, in aceasta dimineata, in centrul orasului a aparut o statuie. Sculptura l-ar reprezenta pe candidatul PPDA cum isi face nevoile, exact ca Manneken Pis - monumentul simbol a orasului Bruxelles.  Aceasta a starnit diferite reactii printre trecatori, dar si printre internauti. Politia a ajuns la fata locului, constatand ca obiectul a fost adus de un jurnalist.

 

Pe numele acestuia a fost intocmit un proces verbal si remis in instanta. El risca o amenda de pana la 1500 de lei sau munca neremunerata in folosul comunitatii. Iar doi batrani au venit astazi in fata primariei cu un panou pe care au scris: “Silvia Radu la gunoi, Ion Ceban – la stana.”

 

“Pentru ca la cine te duci sa te  jalui, pentru ei votezi, da pe urma nu te mai stiu cine esti tu.”

Alte ştiri despre: