19:11, 8 Februarie 2018
, PRO TV

Dorinta socialistilor de a-i sanctiona pe cei care-si doresc unirea cu Romania i-a infuriat pe liberali. Cele doua tabere si-au aruncat sageti la prima sedinta de Parlament - VIDEO


Dorinta socialistilor de a-i sanctiona pe cei care-si doresc unirea cu Romania, i-a infuriat astazi pe liberali. Cele doua tabere si-au aruncat sageti la prima sedinta de Parlament din aceasta sesiune. Democratii au incercat sa o faca pe arbitrii. In final, propunerea PSRM nu a ajuns pe ordinea de zi.


 

Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM“Sa aprobam declaratia pentru condamnarea actiunilor unioniste. Sper ca acum sa fie examen, care si cat de paatriot este, pentru a contracara aceste actiuni anti statale.”

 

 Mihai GHIMPU, DEPUTAT PL: “In constitutie e scris clar ca independenta RM poate fi anulata prin referendum, ca si neutralitatea, si daca e prevazuta asa o norma, se poate de promovat asa o norma.”

 

 Maria CIOBANU, DEPUTAT PLDM: “Nu exista un neam sanatos care sa nu doreasca sa fie impreuna.”

 

 Marian LUPU, DEPUTAT PD: “Unirea tine de trecut, e un act istoric, nu tine de prezent si viitor.  Stanga si dreapta se autoalimenteaza intr-un an electoral.”

 

 Eugen CARPOV, DEPUTAT GPPE: “Unii deputati PSRM sunt cu pasapoaret romanesti. EI unirea au infaptuit-o in practica.”

 

 Totul vine dupa ce un sir de localitati au semnat apeluri simbolice de unire cu Romania. In replica, seful statului spune ca de patru ori mai multe comune sunt pro-stataliste.

 

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: ”Ceea ce fac ei este din contra consolideaza doar absoluta majoitara care vrea sa traisca intr-un stat independent si suveran.”

 

 Tudor DELIU, DEPUTAT PLDM: “E foarte simplu de facut, ai semnat primarii din localitatile care te reprezinta si ai spus scrie o declaratie si eu s-au supus presedintelui partidului, fiindca nu pot sa il numesc presedintele tarii."

 

 Mihai GHIMPU, DEPUTAT PL: “Atunci cand noi vorbeam de unire, socialistii umblau fara chiloti.”

 

 Dupa schimbul de replici proiectul socialistilor nu a primit sustinerea majoritatii parlamentare, asa ca nu a fost inclus pe odinea de zi. Nici propunerea comunistilor de a aproba o declaratie prin care sa fie reconfirmat statul de neutralitate a Moldovei, nu a fost acceptata.

 

Marian LUPU, DEPUTAT PD: “Propunerea colegilor PCRM eu o vad fariseica.”

Alte ştiri despre: