09:00, 15 Decembrie 2014
, inprofunzime

Dorin Recean nu mai vrea sa fie ministru de Interne: Unde va pleca demnitarul


Ministrul Recean a anuntat pe o reatea de socializare ca nu isi mai doreste inca un mandat de ministru de Interne.


Dorin Recean a declarat ca se retrage din viata publica, optand sa activeze in sfera privata. “Dragi prieteni, dupa demisia de miercuri a guvernului, ministrii sunt in exercitiu pana la numirea noului guvern. Este momentul oportun sa anunt sfarsitul mandatului meu si plecarea din sectorul public in sectorul privat. Tin sa multumesc pentru oportunitate, incredere si suport colegilor din echipa liberal-democrata – nucleul coalitiei pro-europene – alaturi de care voi ramane si voi munci in continuare.”, a scris ministrul de Interne.

 

Demnitarul a venit in aceasta functie in iulie 2012, inlocuindu-l pe Alexei Roibu, activand anterior in calitate de viceministru al Tehnologiei Informatiilor si Comunicatiilor. 

 

Dorin Recean, in varsta de 40 de ani, este primul ministru de Interne civil. In perioada mandatului sau, ministerul a reusit sa implementeze sistemul de supraveghere video a traficului rutier, sa introduca sistemul SMURD, sa doteze politia cu echipamente si sisteme inteligente de asistenta din SUA si UE, dar si sa contribuie la implementarea planului de actiuni pentru liberalizarea regimului de vize.

 

Potrivit unui sondaj publicat in februarie 2014, la comanda MAI, increderea in oamenii legii a crescut cu 9 la suta fata de datele din luna mai, chiar daca politia continua sa fie una dintre cele mai corupte institutii in opinia respondentilor. De-a lungul mandatului lui Dorin Recean, increderea in politie a crescut cu 14 la suta.

Alte ştiri despre: dorin recean, dorin recean, dorin recean,