18:19, 1 Februarie 2016
, PRO TV

Dorin Chirtoaca, prezent la Vila Lac, unde au loc discutiile dintre premierul roman si partide


Primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, a fost prezent, luni, la Vila Lac1, in timpul discutiilor dintre premierul Dacian Ciolos si partidele politice privind modificarea legii alegerilor locale, el refuzand sa dea detalii jurnalistilor in legatura cu prezenta sa la eveniment.


 

Primarul a spus doar că doreşte să discute cu premierul român, în măsura în care se poate, despre chestiuni legate de Republica Moldova. El şi-a făcut aparţia la Vila Lac 1 în timp ce la consultări se afla delegaţia Mişcării Populare, condusă de Traian Băsescu.


Premierul Dacian Cioloş i-a trimis sâmbătă omologului său din R. Moldova, Pavel Filip, o scrisoare care detaliază reformele pe care Chişinăul trebuie să le adopte ''în termenul cel mai scurt'' pentru deblocarea celor 60 de milioane de euro din acordul de împrumut semnat de cele două ţări.


Lista include 7 măsuri pentru crearea condiţiilor necesare transferării primei tranşe de 60 milioane de euro din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro. Cioloş afirmă că pe lângă susţinerea financiară, îndeplinirea acestor recomandări va crea "premisele relansării parteneriatelor Republicii Moldova cu alţi parteneri internaţionali şi financiari''.

 

Sursa text si foto: Mediafax.ro

Alte ştiri despre: