17:53, 12 Ianuarie 2018
, PRO TV

Donald Trump va fi supus unui control medical amanuntit. Verificarea vine la scurt timp dupa aparitia unei carti care afirma ca liderul american nu este capabil sa-si exercite functia - VIDEO


Pentru prima data de cand este presedinte, Donald Trump va fi supus unui control medical amanuntit. Verificarea vine la scurt timp dupa aparitia unei carti care afirma ca liderul american nu este capabil sa-si exercite functia. Cel mai probabil detaliile despre starea de sanatate a sefului de la Casa Alba nu vor fi facute publice si se va anunta doar daca este sau nu apt de munca.


 

Donald Trump urmeaza sa fie examinat din cap pana in picioare de catre medici. Se intampla dupa ce Donald Trump ar fi avut dificultati la pronuntarea anumitor cuvinte. 

 

“Dumnezeu sa binecuvanteze Israelul, Palestina si Statele Unite.”

 

 Toate acestea au alimentat cele scrise in cartea Fire and Fury, aparuta saptamana trecuta. Potrivit autorului, presedintele repeta aceleasi povestiri la intervale de zece minute si nu-si recunoaste prietenii vechi. Cand a aparut cartea liderul american nu a intarziat sa-si apere capacitatile mintale si sa-l critice pe autor.

 

Donald TRUMP, PRESEDINTE SUA: "Am fost un student excelent, am castigat miliarde de dolari. Am candidat o data la functia de presedinte si am castigat si acum aud de acest tip, care nu ma cunoaste."

 

 In plus, la 71 de ani, Donald Trump este unul dintre cei mai varstnici presedinti americani, asa ca nu e de mirare ca rezultatele examenului medical de astazi sunt asteptate cu interes.

 

Casa Alba a anuntat ca Trump nu va fi supus unui examen psihiatric. N-a precizat insa daca va face alte teste. De exemplu, evaluari ale performantelor cognitive, printre care memoria. Unii specialistii au sarit sa explice comportamentul presedintelui.

 

Barbara PERRY, PROFESOR LA UNIVERSITATEA VIRGINIA:Pare sa fie supraponderal, se spune ca supravietuieste hranindu-se cu fast-food, nu doarme prea mult si nu prea face miscare aerobica. Asadar, el pare sa faca exact opusul a tot ce doctorii ne spun sa facem sau sa nu facem."

 

 Oricum, presedintele se bucura de confidentialitate cand vine vorba despre informatii medicale, la fel ca orice alt cetatean american. Asa ca Donald Trump va decide daca doreste ca datele sa fie publicate dupa acest control medical. De la Ronald Reagan incoace, toti presedintii au fost supusi unor astfel de verificari.

Alte ştiri despre: