08:41, 4 Aprilie 2018
, PRO TV

Donald Trump trimite armata la granita cu Mexic: ”Ne vom apara”


Donald Trump spune ca va trimite armata sa protejeze granita cu Mexicul, pana la ridicarea zidului “minunat si masiv” pe care l-a promis.


 

Preşedintele i-a acuzat pe democraţi că au permis “graniţe deschise, droguri şi criminalitate”. Şi a avertizat Mexicul că dacă nu opreşte “caravanele” de migranţi, atunci el ar putea decide renunţarea la acordul de liber schimb încheiat de Statele Unite cu Mexicul şi Canada.


Donald Trump s-a întâlnit la un dineu cu liderii ţărilor baltice. Le-a dat acestora asigurări că Statele Unite vor fi în continuare un aliat de nădejde şi nu a ratat ocazia să le ceară membrilor NATO sporirea cheltuielilor militare.


“Am un mare respect pentru baltici, un mare respect pentru prietenii mei”, a spus Trump.


Dar a acuzat Mexicul că nu face nimic pentru a opri ceea ce numeşte, mai nou, “caravanele de imigranţi”, inclusiv din America Latină.

 

“Vom rezolva lucrurile pe cale militară până când vom ridica un zid şi vom asigura o securitate corespunzătoare. Ne vom apăra graniţa cu armata.”

 

 Trump spune că a discutat în acest sens cu secretarul apărării. Şi se declara nemulţumit pentru că planul său din campania electorală - proiectul unui zid “mare şi frumos” de-a lungul frontierei cu Mexicul - bate pasul pe loc. Chiar a sugerat folosirea bugetului Pentagonului pentru ridicarea zidului, argumentând că este o prioritate pentru securitatea naţională.

 

În plus, i-a acuzat pe democraţi că au permis “granite deschise, droguri şi criminalitate”.

 

“E ca şi când n-am avea graniţă din cauza schimbărilor făcute de Obama. Este sistemul ”îi prinzi şi îi eliberezi”. Prinzi imigranţii, îi înregistrezi, dar ei intră în ţara noastră. Nu putem să-i expulzăm. Şi, în multe, multe cazuri, nu ar trebui să se afle aici.”

 

 Pe de altă parte, le-a spus jurnaliştilor că Acordul de liber schimb în America de Nord ar putea fi pus sub semnul întrebării dacă Mexicul nu opreşte fluxul de migranţi care ajung în Statele Unite.

 

“Trebuie să rezolvăm lucrurile cu Mexicul şi ei trebuie să facă ce au de făcut. Altfel, nu am de gând să menţin acordul NAFTA. NAFTA e fantastic pentru Mexic, dar e rău pentru noi. Multe din fabricile noastre auto s-au mutat în Mexic. Construim milioane de maşini în Mexic.”

Alte ştiri despre: