08:21, 30 Noiembrie 2018
, mediafax.ro

Donald Trump si-a anulat intalnirea cu Vladimir Putin de la summitul G20. Reactie ironica de la Kremlin


Presedintele SUA, Donald Trump, a confirmat joi dupa-amiaza ca nu se va intalni cu omologul sau rus, Vladimir Putin, la summitul G20 din Argentina, din cauza incidentului ruso-ucrainean din Marea Neagra.


 

"Dat fiind că navele şi militarii nu au fost returnaţi Ucrainei de către Rusia, am decis că ar fi bine pentru toate părţile implicate să anulez întrevederea programată iniţial în Argentina cu preşedintele Vladimir Putin. Aştept un nou summit semnificativ imediat după ce situaţia se va rezolva!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

 

 Vladimir Putin va avea timp în plus pentru "întâlniri utile" în lipsa summitului cu Donald Trump.

 

 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va avea timp suplimentar pentru "întâlniri utile" la summitul G20 dacă omologul său american, Donald Trump, a anulat întrevederea bilaterală, a comunicat joi seară Kremlinul, subliniind că Washingtonul nu a înştiinţat oficial Moscova despre această decizie.

 

"Ne îndreptăm spre Argentina. Până acum, am văzut doar mesajul pe Twitter şi relatările presei" despre anularea întrevederii. "Nu avem informaţii oficiale", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Tass.

 

"Dacă este aşa, preşedintele Rusiei va avea ore suplimentare în program pentru întrevederi utile cu ocazia summitului", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi după-amiază că nu se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, la summitul G20 din Argentina, din cauza incidentului ruso-ucrainean din Marea Neagră.Donald Trump anunţase de marţi că probabil va anula întrevederea pe care ar fi trebuit să o aibă cu Vladimir Putin la summitul G20, pe fondul escaladării tensiunilor între Rusia şi Ucraina.

Alte ştiri despre: