08:51, 17 August 2017
, PRO TV

Donald Trump discuta vineri strategia privind situatia militara din Afganistan. SUA ar putea decide sa trimita trupe suplimentare - Mediafax.ro


Presedintele american Donald Trump si vicepresedintele american Mike Pence se vor intalni vineri cu echipa de securitate nationala pentru a discuta strategia SUA privind situatia militara din Afganistan, a anuntat un purtator de cuvant al Casei Albe, relateaza site-ul agentiei Reuters, scrie mediafax.ro


 

Întrevederea va avea loc la baza militară Camp David din statul Maryland. Administraţia Trump a lucrat la dezvoltarea unei strategii noi pentru conflictul de lungă durată din Afganistan şi din regiunea de frontieră cu Pakistanul.


Statele Unite ar putea decide să trimită trupe suplimentare în tentativa dea combate recentele progrese înregistrate de către forţele talibanilor. Fortele armate ale SUA se află din anul 2001 în Afganistan.

 

Marţi, talibanii i-au transmis preşedintelui american Donald Trump, printr-o scrisoare deschisă, că situaţia militară din Afganistan este "mult mai rea decât îşi poate imagina", iar trimiterea de trupe suplimentare ar fi o măsură autodistructivă.


"Am observat că aţi înţeles erorile predecesorilor şi că aţi decis să regândiţi complet noua strategie în Afganistan. Un număr de congresmeni şi generali dornici de război în Afganistan vă impulsionează să prelungiţi războiul, întrucât aceştia caută să-şi păstreze privilegiile militare. Toată lumea înţelege acum că principalul motor al războiului din Afganistan este ocupaţia străină. Afganii nu au nicio intenţie rea faţă de americani sau orice altă naţiune din lume, dar dacă cineva le profanează locurile sfinte, atunci ei sunt foarte hotărâţi să-i înfrângă pe agresori", se arată în scrisoarea talibanilor afgani.


Forţele talibane au criticat guvernul afgan susţinut de SUA, denumindu-l "marionetă, mincinos, corupt", care oferă Washingtonului "imagini roze" privind situaţia militară. Talibanii susţin că singurul motiv pentru care nu au cucerit oraşele importante este teama de a produce victime în rândul civililor.


Comandantul trupelor americane din Afganistan, generalul John Nicholson, a cerut câteva mii de trupe suplimentare care să acţioneze în calitate de consilieri pentru forţele afgane de securitate, aflate în dificultate din punct de vedere logistic.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE MEDIAFAX.RO

Alte ştiri despre: