16:21, 9 Octombrie 2017
, PRO TV

Donald Trump cere fonduri pentru construirea zidului la frontiera Mexicului


Manifestantii ,,Dreamer’’ (nr. Visator) se opun deciziei presedintelui american de a construi un zid la granita cu Mexicul.


Donald Trump nu a renunţat la ideea de a construi un zid care să separe frontierele americane de cele mexicane.

 

Astfel, Donald Trump intenţionează să adopte noi măsuri împotriva imigranţilor tineri şi fără acte de identitate care încearcă să pătrundă ilegal în SUA, iar planurile sale nu exclud posibilitatea de a construi un zid frontier la graniţa cu Mexicul, notează BBC.

 

Preşedinte Statelor Unite cere astfel fonduri pentru controversatul zid şi îşi propune să sporească numărul angajaţilor responsabili de serviciul de imigraţie şi deportări.

 

Iniţiativa preşedintelui american vine după ce programul iniţiat, în 2012, în mandatul fostul preşedinte Barack Obama ,,The Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA)’’, urmează să expire în luna martie, prin urmare viitorul persoanelor protejate este pus la îndoială.

 

Manifestanţii sunt susţinuţi şi de democraţii din Congres, care au respins ultimele propuneri ale preşedintelui, în ceea ce priveşte statul imigranţilor.

 

Casa Albă a cerut duminică Congresului solicitări precum construirea zidului la frontiera cu Mexicul, angajarea a 10.000 de agenţi de imigrare şi de control vamal şi 1000 de avocaţi pentru Agenţie şi de asemenea angajarea unui număr suplimentar de 370 de judecători de imigrare şi 300 de procurori federali. Pe lângă acestea se doreşte interzicerea imigranţilor de a-şi aduce membrii familiei extinse în SUA şi deţinerea unui program ,,E-Verify’’ care să împiedice imigranţii ilegali să obţină locuri de muncă în SUA.

 

,,Dreamers’’ (nr. Visătorii) sunt tineri aduşi în mod ilegal în SUA şi  riscă să fie deportaţi. Politica lui Obama le-a permis să solicite permis de muncă şi de studii, dar criticii au declarat că schema constituie o amnistie pentru imigranţii ilegali.

 

Pentru a fi eligibili programului ,,DACA’’ , solicitanţii trebuie să aibă vârstă maximă de 30 de ani şi să prezinte informaţii personale Departamentului Homeland Security.

 

În plus, printre criteriile pe care aceştia trebuie să le îndeplinească se numeră trecerea printr-un control de fond al FBI, să nu aibă antecedente penale sau să fie înscrişi în sistemul educaţional.

 

Pe de altă parte, oficialii  Statelor Unite a fost de acord să „amâne” acţiunile privind statutul imigranţilor pentru o perioadă de aproximativ doi ani.

Alte ştiri despre: