20:01, 15 Iulie 2018
, PRO TV

Donald Trump: „Avem multi inamici: UE, Rusia si China”. Reactia lui Tusk


Presedintele american Donald Trump a declarat, duminica, intr-un interviu difuzat duminica, ca Rusia, Uniunea Europeana si China sunt „inamicii” Statelor Unite.


 

„Cred că avem mulţi inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în domeniul comerţului. Bineînţeles că nu ne-am gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite aspecte. China este un inamic economic, evident că este un inamic. Dar asta nu vrea să însemne că sunt răi, asta nu vrea să însemne nimic. Asta vrea să însemne că sunt concurenţi”, a spus Trump, subliniind că UE „este foarte dificilă”, informează AFP.

 

Totodată, Trump a lansat un nou atac la adresa Germaniei, potrivit DPA, citat de Agerpres.

 

„Am o mare problemă cu Germania. Se presupune că tu lupţi pentru cineva şi acel cineva dă miliarde de dolari către cel de care tu îl păzeşti. Este multă furie la adresa faptului că Germania plăteşte Rusiei miliarde de dolari. Cred că este un lucru foarte rău şi pentru Germania. Ce, ridică steagul alb?”, a spus el, făcând referire la proiectul de gazoduct Nord Stream 2, care va aproviziona Germania cu gaze naturale ruseşti.

 

Reacţia lui Donald Tusk

 

Uniunea Europeană şi SUA sunt cei mai buni prieteni şi a spune că cele două entităţi sunt inamici reprezintă „fake news”, a declarat duminică preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, conform Reuters.

 

„America şi UE sunt cei mai buni prieteni. Cine spune că sunt inamici propagă ştiri false”, a scris Tusk, fost premier polonez, pe contul său de Twitter.

Alte ştiri despre: