08:31, 12 Decembrie 2018
, Stirile Pro TV

Donald Trump ameninta ca va bloca activitatea guvernului federal. Care este motivul


Donald Trump ameninta ca va bloca activitatea guvernului federal daca nu obtine banii de care are nevoie pentru a ridica zidul la granita cu Mexicul.


 

Într-un schimb aprins de replici cu liderii democraţi din Congres, preşedintele a spus că este bucuros să paralizeze administraţia publică pentru a securiza graniţa Statelor Unite.

 

Cele două părţi au timp de negocieri până în 21 decembrie.

 

Donald Trump i-a invitat la Casa Albă pe liderii democraţilor din Congres pentru o discuţie “amicală” despre zidul pe care preşedintele şi-l doreşte la graniţa cu Mexicul. Dar, în scurt timp, s-a ajuns la o ciondăneală.

 

Un lucru asupra căruia putem să ne punem de acord e că nu trebuie să blocăm activitatea guvernului din cauza unei dispute”, a transmis Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senat.

 

Scos din sărite de refuzul încăpăţânat al democraţilor de a-i da banii necesari, Trump a trecut la ameninţări.

 

Dacă nu obţin ceea ce vreau pe o cale sau alta, o să las guvernul fără fonduri. Sunt mândru să blochez funcţionarea guvernului ca să securizez graniţa”, a ameninţat Trump.

 

Preşedintele le-a promis alegătorilor săi încă din 2016 că va ridica la graniţa cu Mexicul un mare zid, pe care îl vor plăti mexicanii. Când a devenit clar că acest lucru nu se va întâmpla, a solicitat Congresului să-i dea undă verde pentru un proiect în valoare de cinci miliarde de dolari, care să ţină departe, după cum el însuşi a declarat pe Twitter, “infractorii şi boala”.

 

Cert e că nu aveţi voturile necesare în Camera Reprezentanţilor”, i-a spus Nancy Pelosi, lidera democraţilor din Cameră.

 

Democraţii consideră însă că suma cerută este prea mare.

 

Aceste ieşiri nervoase nu-i vor aduce zidul mult dorit şi vor răni o groază de oameni”, a spus Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senat.

 

Donald Trump trebuie să-şi pună semnătura pe legea bugetului până în 21 decembrie. În caz contrar, o parte din guvernul federal îşi va înceta activitatea, iar 600000 de mii de angajaţi vor fi nevoiţi să rămână acasă.

Alte ştiri despre: