15:54, 31 Ianuarie 2018
, PRO TV

Donald Trump a fost in centrul atentiei in Congresul american: va inaspri politica de migratie si va anula Loteria Vizelor - VIDEO


Donald Trump a fost in centrul atentiei ieri in Congresul american. In primul sau discurs despre Starea Natiunii, liderul de la Casa Alba s-a laudat cu succesele pe care le-a obtinut timp de un an si si-a anuntat obiectivele pentru viitor. Va inaspri politica de migratie si va anula Loteria Vizelor. Coreea de Nord si Iranul au fost principalele tinte externe, iar Rusia nu a fost mentionata decat o singura data, impreuna cu China.


 

”Presedintele Statelor Unite!”

 

 Donald Trump a fost intampinat cu ovatii in Congres. In primul sau discurs despre starea natiunii, liderul de la Casa Alba a proclamat o etapa noua pentru America si a incercat sa construiasca o imagine mai optimista asupra viitorului. 

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Acesta este un nou moment in istoria Americii. Nu a existat niciodata un moment mai bun pentru a incepe sa traiti visul american.”

 

 Visul american nu este insa pentru toata lumea. Trump a reafirmat faptul ca va inaspri politica de imigratie. Reforma sa va avea patru piloni, unul facand referire la programul loteria vizelor.

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Cel de-al treilea pilon pune capat loteriei vizelor, un  program care ofera in mod aleatoriu cartea verde, fara sa tina seama de calitati, merite sau siguranta poporului american. Este momentul sa ne indreptam spre o imigratie bazata pe merit, care le da voie in tara celor care sunt pregatiti, care vor sa munceasca, vor sa contribuie la societate si care iubesc si respecta aceasta tara.”

 

 Statele Unite au inregistrat un progres economic istoric in ultimul an, dupa cum considera Trump, care a laudat si noua Reforma fiscala.

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”De la alegeri incoace, am creat 2,4 milioane de locuri de munca noi. Somajul in randul afro-americanilor se situeaza la cea mai mica rata inregistrata vreodata.”

 

 La capitolul politica externa, a vorbit despre amenintarea nord-coreeana si a criticat regimul de la Phenian. 

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Niciun regim nu si-a asuprit cetatenii mai mult si mai brutal decat dictatura din Coreea de Nord. Ambitiile nucleare ale Coreei de Nord ar putea sa ameninte in curand si tara noastra.”

 

 In acest context, SUA trebuie sa-si modernizeze capacitatile nucleare si sa investeasca mai mult in armata, considera presedintele. Trump a enumerat si tarile care ameninta interesele Americii, printre acestea fiind si Rusia.

 

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”La nivel global, ne intrecem cu regimuri dure, cu grupari teroriste si cu rivali precum China si Rusia, care ne pun la incercare interesele, economia si valorile.”

 

 La primul discurs despre Starea Natiunii al actualului presedinte a asistat sotia si fiica sa. Cum era de asteptat, de la eveniment au lipsit mai multi democrati.

Alte ştiri despre: