15:47, 13 Noiembrie 2017
, PRO TV

Doi ani de la atacurile sangeroase de la Paris, unde sute de oameni au murit dupa ce au fost ucisi de o grupare terorista. Mai multi oficiali au venit la ceremonia de comemorare - VIDEO


Au trecut doi ani de la atacurile sangeroase de la Paris, cand o grupare de teroristi a ucis 130 de oameni si a ranit alte cateva sute. Astazi la Paris a avut loc o ceremonie de comemorare, la care au participat primarul Parisului, dar si presedintele Emmanuel Macro impreuna cu sotia sa. Acestia au depus flori in locurile unde s-au produs atacurile.


 

Ceremonia de comemorare a inceput cu un minut de reculegere la stadionul Estate de France, unde acum doi ani, trei islamisti s-au aruncat in aer in apropierea terenului de fotbal, iar un trecator si-a pierdut viata. La eveniment a fost prezent si fostul presedinte al Frantei, Francois Hollande care in momentul atacului se afla pe stadion.

 

Ulterior, la placa comemorativa instalata langa terenul de fotbal a fost depusa o coroana cu flori.

 

Dupa asta, presedintele a mers la restaurantul unde trei indivizi au tras in oamenii care erau la terasa, omorand peste 30 de persoane. Au fost comemorate si cele 89 de victime care au murit in sala de spectacole Bataclan. In total 130 de oameni au murit, printre care si doi romani, iar circa 350 au fost raniti. Potrivit autoritatilor, au avut loc sapte atacuri, aproape simultan. 

Alte ştiri despre: