20:12, 16 Mai 2018
, PRO TV

Dodon in replica lui Candu. Seful statului spune ca statutul de observator al Uniunii Euroasiatice oferit Moldovei nu contravine Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana - VIDEO


Igor Dodon spune ca statutul de observator al Uniunii Euroasiatice oferit Moldovei nu contravine Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana. Seful statului mai afirma ca dupa semnarea memorandumului nu mai poate fi facut niciun pas inapoi si declara ca legea ii permite sa incheie astfel de acorduri. Asta desi ieri presedintele Parlamentului spunea ca Dodon nu are suficiente prerogative.Potrivit lui Igor Dodon, statutul de observator al tarii noastre in cadrul Uniunii Euroasiatice ar putea aduce conditii avantajoase pentru exportatori si migranti, dar si preturi mai mici la gazele rusesti.

 

Totodata, seful statului afirma ca nu va face urmatorul pas, iar Moldova nu va deveni membra cu drepturi depline a Uniunii constituite de Rusia, pentru ca acest lucru contravine Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.

 

Dodon, care s-a intalnit la Soci cu presedintele rus, nu a spus ce a discutat cu Vladimir Putin. El a negat, insa, ca intr-o conversatie anterioara i-ar fi zis, asa cum scrie ziarul rusesc Kommersant, ca dupa parlamentarele din toamna s-ar putea sa imparta puterea cu democratii de la Chisinau.   

 

Igor DODON, PRESEDINTE RM: “Nu se negocieaza si nu voi discuta cu cine si cum are de gand socialistii si Igor Dodon sa guverneze RM. Asta nu se discuta in fata. Asta Filip si Candu poate sa se duca la europeni sa ii roage sa o indoaie pe Maia Sandu sa faca alianta 4.”

 

 Afisat si azi ca un adversar inversunat al PD, Igor Dodon nu ne-a putut spune cate legi votate de democrati a respins in ultima perioada. Ba mai mult – a laudat initiativele sociale promovate de guvernare, chiar daca unele au fost tratate cu scepticism de catre experti.

 

Igor DODON, PRESEDINTE RM: ”Daca vor sa dea avantaje prima casa sau prima casa 2, noi ce le putem interzice? Nicio problema o sa le sustinem./Problema e alta ca toate initiativele mele ei nu le voteaza.”

 

 Uniunea Economica Euroasiatica functioneaza din 2015 si este formata din cinci state: Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan si Kargazstan. Datele Barometrului Opiniei Publice, prezentate ieri, arata ca in cazul unui referendum, 34 la suta din cetateni s-ar pronunta pentru aderarea la aceasta structura, iar 46 la suta si-ar dori ca tara noastra sa faca parte din Uniunea Europeana. 

Alte ştiri despre: