18:16, 17 Martie 2017
, PRO TV

Dodon, curier pentru Putin - i-a dus la Moscova cateva zeci de sticle de vin din colectia presedintelui rus, pastrata la Cricova. Putin: "Mi-ati adus propriul meu vin" - GALERIE FOTO


Igor Dodon a facut pe curierul pentru Vladimir Putin si i-a adus la Moscova propriul vin al presedintelui rus, pastrat in cazele de la Cricova, desi presa rusa lasa sa se inteleaga ca Putin nu a cerut un astfel de cadou.Din presa rusa reiese ca Vladimir Putin nu ar fi stiut de transportul pe care urma sa-l primeasca. In mod normal, proprietarul vinurilor solicita si primeste comanda.

 

Totusi, vinurile moldovenesti n-au prea ajuns pana acum la Moscova, intrucat abia acum 2 saptamani Rospotrebnadzor a decis ca 5 companii pot incerca sa exporte. Igor Dodon s-a intalnit cu Vladimir Putin in aceasta seara.

 

Pe facebook presedintele a anuntat ca l-a convins pe Putin sa extinda si dupa 20 martie termenul pana la care moldovenii certati cu legea in Rusia isi pot legaliza actele. Dodon i-a mai spus liderului de la Kremlin ca regreta nota de protest semnata recent de Pavel Filip si Andrian Candu.

 

Ca de obicei, Igor Dodon si-a luat in vizita si fosta colega de partid, Zinaida Greceanii. La intrevederea cu Patriarhul Kirill au fost prezenti si fostul ambasador in Federatia Rusa Dumitru Braghis, rechemat recent, dar si viitorul ambasador Andrei Neguta, actualmente consilierul lui Dodon pentru politica externa.

 

Presedintele s-a intalnit si cu mai multi oameni de afaceri rusi. Presedintele va sta la Moscova pana sambata. Vizita sa vine in contextul in care Pavel Filip si Andrian Candu au cerut recent oficialilor moldoveni sa se abtina de la calatorii in Federatia Rusa, intrucat demnitarii de la Chisinau ar fi persecutati si verificati suplimentar la intrare.

 

Ultima data Dodon a fost la Moscova la mijlocul lui ianuarie 2017. Atunci i-a promis lui Putin ca daca socialistii vor lua majoritatea in 2 ani, Acordul de Asociere va fi anulat.

 

 

 

 

Alte ştiri despre: