10:01, 28 Decembrie 2017
, PRO TV

Dodon a respins repetat candidaturile inaintate de Guvernul Filip pentru a ocupa fotoliile de ministri: "Nu am de gand sa cedez" \ DOC


Igor Dodon a respins repetat ministrii propusi de guvernul Filip. Presedintele spune ca majoritatea candidatilor propusi a demonstrat lipsa de profesionalism in activitatile desfasurate anterior.


 

Inclusiv, unii dintre ele au fost implicate direct sau indirect in frauda bancara. Astfel, presedintele risca sa fie din nou suspendat, asa cum s-a intamplat in cazul numirii ministrului apararii. Schimbarile in executiv au fost anuntate saptamana trecuta de liderul PD.

 

Printre noii candidatii se numara nume sonore precum Chiril Gaburici, Iurie Leanca sau Alexandru Tanase.

Mesajul postat de Dodon:

Anterior, presedintele Parlamentului Andrian Candu a declarat ca daca presedintele Dodon nu va semna decretele privind numirea noilor ministri, se vor adresa la Curtea Constitutionala.

 

Pe 19 decembrie, Vlad Plahotniuc a anuntat ca 7 ministri din Guvern vor fi inlocuiti. Printre cele mai sonore schimbari sunt venirea lui Chiril Gaburici in fruntea ministerului Economiei, a lui Alexandru Tanase la carma ministerului Justitiei si a lui Iurie Leanca in functia de vicepremier pentru integrare europeana.

Alte ştiri despre: