08:00, 18 Octombrie 2017
, Stirile Pro TV

Directorul MI5: Marea Britanie se confrunta cu o amenintare terorista cum n-a mai vazut


Marea Britanie se confrunt cu cea mai mare amenintare terorista, sustine directorul Andrew Parker. Astfel, seful serviciul de informatii din Marea Britanie avertizeaza ca noi atacuri sunt inevitabile.


 

Într-o conferinţă de presă, reprezentantul MI5 a afirmat că, în acest an, Marea Britanie a văzut o creştere a ameninţării teroriste, aşa cum se poate observa din atacurile de pe Podul Londrei, din Manchester şi de la Palatul Westminster, notează The Guardian şi Independent.

 

„Ameninţarea este multiplă, evoluează rapid, la o viteză şi la o scară cum n-am văzut până acum. Este cea mai rapidă evoluţie din 34 de ani de carieră. În ziua de azi, teroriştii au mai multă activitate, ne atacă mai rapid şi este mai dificil de detectat”, a mai spus Andrew Parker.

 

The Guardian notează că MI5 se confruntă cu numeroase presiuni pentru a-şi arăta eficienţa, după ce anul acesta au avut loc patru atacuri, niciunul dintre ele nefiind depistat la timp de serviciile secrete.

Pe de altă parte, Andrew Parker susţine că MI5 a dejucat mult mai multe atacuri decât cele pe care nu au reuşit să le stopeze. De exemplu, în ultimele şapte luni, mai mulţi jihadişti au fost prinşi chiar înainte să comită atacuri.

 

„Ameninţarea este mai diversă decât oricând. Acestea au fost plănuite aici, dar au fost altele coordonate de peste mări sau pe Internet. Extremişti de toate vârstele, de toate genurile şi din toate straturile sociale, uniţi de o ideologie toxică, îi motivează”, a mai spus el.

 

Astfel, discursul directorului MI5 reprezintă un motiv pentru a lansa în spaţiul public o dezbatere despre lupta Marii Britanii împotriva teroriştilor islamişti, în contextul creşterii numărului angajaţilor instituţiei de la 4.000 la 5.000.

 

36 de persoane au murit în Marea Britanie, în acest an, în urma unor atacuri comise de islamişti.

Alte ştiri despre: