19:16, 14 Iulie 2017
, PRO TV

Din nou scandal in Parlament pe subiectul jocurilor de noroc. Opozitia a acuzat guvernarea ca incearca sa coboare varsta celor care pariaza de la 21 la 18 ani: "Doar mafiotii au nevoie de un astfel de proiect" - VIDEO


A fost scandal astazi din nou in Parlament la subiectul jocurilor de noroc. Opozitia a acuzat guvernarea ca incearca sa coboare varsta celor care pariaza de la 21 la 18 ani. Cei de la putere neaga acuzatiile si spun ca proiectul doar corecteaza o eroare de acum jumatate de an. Chiar si asa, PLDM, PL si PSRM au parasit in semn de protest sala de sedinte.


 

Maria CIOBANU, DEPUTAT PLDM ”Doar mafiotii au nevoie de un astfel de proiect”

 

Roman BOTAN, DEPUTAT PL "Cetatenii trebuie sa castige bani prin munca, nu jocuri noroc"

 

Vladimir ODNOSTALCO, DEPUTAT PSRM ”-Micşorarea vârstei pentru acces la loterie. Există dependenţă de jocuri, în toată lumea e aceeaşi. Nu există droguri uşoare şi grele. Există droguri.-Există!-Dle Dudnic, dvs ştiţi mai bine.”

 

Corneliu DUDNIC, DEPUTAT PD ”Diferenţa dintre droguri uşoare şi grele este în legislaţie, în codul penal. Păcat că nu cunoaşteţi lucruri atât de simple.”

 

Marian LUPU, LIDER FRACTIUNE PDPSRM si PL doar au cautat motive pentru o coalitie monstruoasa.”

 

Potrivit autorilor, legea interzicea si pana acum jocurile de noroc persoanelor care nu au implinit 21 de ani, iar loteriile si pariurile  doar pentru cei care nu au 18 ani. Astazi insa autorii au facut o clarificare in lege.

 

Sergiu SIRBU, VICEPRESEDINTE PD ”A fost o eroare tehnica”

 

La sfarsitul anului trecut statul a instituit monopol asupra jocurilor de noroc, iar zeci de cazinouri si sali de jocuri de noroc au fost inchise, iar procurorii anticoruptie au anuntat ca statul a fost prejudiciat cu 15 milioane de lei prin prelungirea ilegala a licentelor de activitate pentru localuri. Totul dupa ce Vlad Plahotniuc a declarat razboi cazinourilor si a anuntat ca se va ocupa personal de acest subiect.

Alte ştiri despre: