12:43, 21 Mai 2018
, PRO TV

Diferenta de doar cateva voturi, intre rezultatele preliminare finale calculate de Promo-Lex si cele anuntate de CEC. Cate voturi au luat Ceban si Nastase. Ce nereguli au fost inregistrate


Diferenta minima intre rezultatele anuntate de Consiliul Electoral de Circumscriptie si cele prezentate de Promo-Lex. Observatorii anunta ca au fost inregistrate mai multe nereguli in timpul alegerilor de ieri.


 

Rezultatele preliminare anuntate de Promo-Lex:

 

Vasile Costiuc - 504

Andrei Nastase - 71,803

Alexandr Rosco- 443

Valeriu Munteanu - 8058

Ion Ceban- 91,485

Victor Stratila - 414

Alexandra Can -385

Maxim Braila -331

Silvia Radu- 39,461

Alexandru Matu - 374

Constantin Codreanu -10,163

 

Pavel POSTICA, DIRECTOR DE PROGRAM PROMO-LEX: "Din start as vrea sa atrag atentia si sa subliniez trebuie sa multumim observatorilor pentru ca au monitorizat aceste alegeri.

 

Neregulile depistate:

In 351 de sectii au fost intocmite formulare, iar in 90 de sectii nu s-au intocmit;

Un caz in care urnele nu au fost sigilate corespunzator.

Respectarea procedurei in ceea ce priveste numararea votului - aceasta procedura in 90 de sectii de votare nu a fost respectata;

Daca a fost prezenta politia cand au fost transportate buletinele de vot - in 364 de cazuri a fost, iar in 11 cazuri nu a fost politia.

Persoane nejustificate - in 8 sectii de votare au fost prezente persoane nejustificate;

 

La momentul de fata Promo-Lex a constatat ca 21 de procese verbale sunt viciate sub aspect de erori tehnice, dintre care 17 procese sunt din capitala, 3 din Balti si 1 caz la Jora de Mijloc.

 

Putem sa confirmam rezultatele anuntate de CECC, iar in capitala urmeaza a fi organizat turul 2, pentru ca niciunul dintre candidati nu a obtinut numarul necesar de voturi.

Alte ştiri despre: