19:19, 23 Septembrie 2018
, PRO TV

Detalii despre drumul inaugurat de Plahotniuc in circumscriptia Nisporeni: cat a costat bugetul de stat - ZdG.md


Portiunea de drum din Micleuseni, Straseni, inaugurata de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, ministrul Economiei si Infrastructurii, Chiril Gaburici, si alesii locali, are o lungime de 520 de metri si a costat 966 395 de lei. Drumul a fost reparat in cadrul proiectului politic al democratilor „Drumuri bune pentru Moldova”, dar este finanţat in totalitate din bugetul de stat al R. Moldova, scrie Ziarul de Garda.


 

Reponsabilul tehnic pentru raionul Străşeni, Vladimir Costev, contractat de Administraţia de Stat a Drumurilor, a precizat pentru ZdG că proiectul democraţilor nu prevede construcţia sistemului de drenare a apei, construcţia trotuarelor sau elaborarea unei strategii de întreţinere ulterioară a tronsonului, respectiv, ţine de sarcina autorităţilor publice locale să se ocupe de reabilitarea ulterioară a drumului.

 

„Canale de scurgere nu sunt prevăzute. Dacă ar fi fost prevăzute, ar fi trebuit să fie elaborat un proiect. În Micleuşeni pentru o parte din drum există un canal de scurgere a apei, dar autorităţile locale nu îl curăţă. Este drum de însemnătate locală, autoritatea plocală, Primăria, trebuie să asigură curăţarea acestor canale”, a explicat responsabilul tehnic, precizând că nici construcţia trotuarelor nu este prevăzută.

 

„În primul rând, acolo nu este suficientă lăţimea drumului nici pentru partea carosabilă. Pentru trotuar, în genere, loc nu rămâne. Ar trebui să fie un arhitector care să elaboreze un plan de reconstrucţie, dar în acest proiect avem doar curăţarea şi reparaţia drumului”, susţine Vladimir Costev, care spune că drumul va servi şi drept trotuar.

 

Potrivit acestuia, drumul ar trebui să reziste până la 7 ani, în condiţiile unei exploatări corecte şi întreţineri adecvate în perioada rece a anului. Sarcina, afirmă respnsabilul tehnic, ar reveni autorităţilor locale. „În niciun raion autorităţile locale nu au grijă de drumuri”, punctează Vladimir Costev.

 

ARTICOLUL INTEGRAL IL GASITI PE ZIARUL DE GARDA

Alte ştiri despre: