19:46, 26 Februarie 2019
, PRO TV

Despre resurse administrative folosite in mod abuziv si presiuni facute asupra angajatilor de stat vorbesc si reprezentantii Misiunii Internationale de Observare a alegerilor - VIDEO


Despre resurse administrative folosite in mod abuziv si presiuni facute asupra angajatilor de stat vorbesc si reprezentantii Misiunii Internationale de Observare a alegerilor. Incalcarile se contin intr-un raport publicat astazi.


 
Dritan TAULLA, SEFUL ENEMO IN MOLDOVA: “ Folosirea abuziva a resurselor administrative, presiunea asupra angajatilor de stat si acuzatiile de cumparare a voturilor au fost declarate de mai multi interlocutori. Calendarul introducerii mai multor masuri si activitati ale administratiilor locale in perioada electorala ridica semne de intrebare, privind scopul lor real. “

 

8 echipe formate din cate 2 observatori au urmarit mersul alegerilor in tara, iar alte 3 grupuri de persoane au fost cu ochii pe ceea ce s-a intamplat in diaspora. Intr-o conferinta de presa, observatorii ENEMO au prezentat neregulile pe care le-au inregistrat.

 

Bosko NANEZIC, SEFUL-ADJUNCT AL ENEMO IN MOLDOVA: “ Cativa candidati au primit dreptul de a participa la alegeri doar cu cateva zile inainte de scrutin, fapt care a afectat in mod semnificativ posibilitatea de a organiza campanie electorala in mod egal.” 

 

Totodata, observatorii au mentionat ca alegerile parlamentare din Moldova au avut loc in baza sistemului mixt de vot, iar amendamentele legislative au fost adoptate de autoritatile de la Chisinau, in pofida recomandarilor Comisiei de la Venetia. Observatorii nu au urmarit si mersul referendumului consultativ, initiat de democrati. 

Alte ştiri despre: